沈門師兄弟徙置區第六十三期 - 一注淡贏

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
最驚星期一換5仔跌, 之前換股升, 如果黎緊換股跌先可怕

又係wo 依家推qq 同5仔就已經夠哂
Qq平保個勢
真係似換馬 多過震倉...
睇埋下星期一先confirm
profit又少幾成,不過仲頂到
睇嚟呢次沈判週又要一批人消失

可能係沈判雙週

又係考驗沈門嘅信念
嗰陣大師兄會貼聖物鼓勵你

可能係沈判雙週

又係考驗沈門嘅信念
嗰陣大師兄會貼聖物鼓勵你

師父mpf
振軍心!
俾人CALL MARGIN
永別了

所有安慰既話說都係於事無補!
咩當交學費賺經驗之類,其實輸錢既經驗一d用都沒有,我地本來可以係人地(師父)錯誤中學習,唔洗用自己錢去輸!
我只可以講比巴打聽,我都試過!證券行打電話黎call margin既對話,真係永世難忘!

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

當年係2008年年頭,我28000開始沽期,諗住沽到落19000點止賺,我每跌一千點重加多一張大期,點知20000開始反彈,三個月彈6000點,我點減倉都唔夠快,輸晒成副身家!反彈完再直插到10000點,一子錯滿盤皆落索!

明明反彈高位都高唔過我開倉位!明明我就係估到成大跌浪會跌到12000點樓下!明明我一早知道唔應該博咁大,我重識教人小心大升大跌之中既波幅!明明我唔加倉係一直贏緊錢,輸左連之後既機會都冇晒!

成日諗住一朝致富,其實風險同回報跟本唔合比例,唔值得博!
我用左五年先儲返一開始個本,一前一後我白白冇左十年時間,重係人生最重要既十年!

我都有差唔多經驗
8月頭,升到啪啪聲
兩張細期賺到多張細期保證金
一次過開3張殺上
有位賺都唔走
之後算執返身彩
無賺無蝕拎返晒啲錢出嚟
最驚星期一換5仔跌, 之前換股升, 如果黎緊換股跌先可怕

又係wo 依家推qq 同5仔就已經夠哂

5仔比重會上到有10%, 同700一樣
29000牛牛必須死
就穿29 大家扶穩
玩野姐
不過真係俾致富call
千一蚊都call
2萬期權倉有張qq sp按金double左
同時因為有長倉宅住左d錢
宜家平番qq lc要輸2千
今年option輸得最多係呢鑊
希望27同5生性補鑊

你咪算好囉...
當年我唔識野走左去short call QQ 果陣佢200蚊左右
兩日之內我就比佢夾到冇左一皮 果陣我得4萬玩option...

至此我唔敢亂做short

上個月先試做完SC 700
係要即時開LC斬SC
o個陣700好似仲係36x, 我做390
期結390 call好似成40幾蚊, 唔平真係破產

宜家有張380 sp, 同多張350 sp
380淆淆地

可能係沈判雙週

沈判月都黎
永別了

咩當交學費賺經驗之類,其實輸錢既經驗一d用都沒有,我地本來可以係人地(師父)錯誤中學習,唔洗用自己錢去輸!
我只可以講比巴打聽,我都試過!證券行打電話黎call margin既對話,真係永世難忘!

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

當年係2008年年頭,我28000開始沽期,諗住沽到落19000點止賺,我每跌一千點重加多一張大期,點知20000開始反彈,三個月彈6000點,我點減倉都唔夠快,輸晒成副身家!反彈完再直插到10000點,一子錯滿盤皆落索!

明明反彈高位都高唔過我開倉位!明明我就係估到成大跌浪會跌到12000點樓下!明明我一早知道唔應該博咁大,我重識教人小心大升大跌之中既波幅!明明我唔加倉係一直贏緊錢,輸左連之後既機會都冇晒!

我用左五年先儲返一開始個本,一前一後我白白冇左十年時間,重係人生最重要既十年!

人生
5仔牛有賺, 決定走
市況好差
永別了

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

人生

男人唔瀨過嘢
永別了

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

人生

嘩,依D係真正的歷練
5仔牛有賺, 決定走
市況好差

個市淨係打2318 700
175都綠色
玩野姐
不過真係俾致富call
千一蚊都call
希望27同5生性補鑊

你咪算好囉...
當年我唔識野走左去short call QQ 果陣佢200蚊左右
兩日之內我就比佢夾到冇左一皮 果陣我得4萬玩option...

係要即時開LC斬SC

380淆淆地

5仔牛有賺, 決定走
市況好差

個市淨係打2318 700
175都綠色

5仔有大師, 我之前冒險上船
上證轉緊燈
只有港女跌
陣間港女自由活動
玩野姐
不過真係俾致富call
千一蚊都call
希望27同5生性補鑊

你咪算好囉...

係要即時開LC斬SC

380淆淆地

再落就唔係玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞