沈門師兄弟徙置區第六十三期 - 一注淡贏

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
點解你地一個二個要買得咁近

我373 騰同 279牛咋,明明覺得都唔近

宜家屌tina都無味
本來一月一次沈雨之聲, 近年尾每日加場都場場爆滿

阿姐見咁旺場,要求增加人手減抵工作量

唔夠人啦, IFC條隊好多人, 保安都唔夠人維持秩序

直播炒比特幣損失197萬 網主喊出聲!
https://unwire.hk/2017/12/01/bitcoinupanddown/fun-tech/

師父可唔可以都直播做PUT

條友抵死,btc好似過山車咁,贏錢既9成都係搭順風車,買升先易嬴
你估個個都係師傅咩,升勢做沽都可以每次成功火中取粟
直播炒比特幣損失197萬 網主喊出聲!
https://unwire.hk/2017/12/01/bitcoinupanddown/fun-tech/

師父可唔可以都直播做PUT

條友抵死,btc好似過山車咁,贏錢既9成都係搭順風車,買升先易嬴
你估個個都係師傅咩,升勢做沽都可以每次成功火中取粟

其實師父係31341當個下沽左期指大家唔知咋

俾人CALL MARGIN
永別了

所有安慰既話說都係於事無補!
咩當交學費賺經驗之類,其實輸錢既經驗一d用都沒有,我地本來可以係人地(師父)錯誤中學習,唔洗用自己錢去輸!
我只可以講比巴打聽,我都試過!證券行打電話黎call margin既對話,真係永世難忘!

2 CHING AR

等個市跌穿290反彈個下走

入牛牛貼膠布
玩野姐
不過真係俾致富call
千一蚊都call
2萬期權倉有張qq sp按金double左
同時因為有長倉宅住左d錢
宜家平番qq lc要輸2千
今年option輸得最多係呢鑊
希望27同5生性補鑊

你咪算好囉...
當年我唔識野走左去short call QQ 果陣佢200蚊左右
兩日之內我就比佢夾到冇左一皮 果陣我得4萬玩option...

至此我唔敢亂做short

等個市跌穿290反彈個下走

唔通師父今個月要上菜
宜家愈跌愈多

冷靜D cut loss先唔好死守

冷靜D cut loss先唔好死守

諗都無諗過可以兩日跌20蚊,想追都追唔番了
睇嚟呢次沈判週又要一批人消失
睇嚟呢次沈判週又要一批人消失

可能係沈判雙週
傻仔當時43x高追的QQ牛, 現在寧可蝕住放都好過等打靶
永別了

咩當交學費賺經驗之類,其實輸錢既經驗一d用都沒有,我地本來可以係人地(師父)錯誤中學習,唔洗用自己錢去輸!
我只可以講比巴打聽,我都試過!證券行打電話黎call margin既對話,真係永世難忘!

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

當年係2008年年頭,我28000開始沽期,諗住沽到落19000點止賺,我每跌一千點重加多一張大期,點知20000開始反彈,三個月彈6000點,我點減倉都唔夠快,輸晒成副身家!反彈完再直插到10000點,一子錯滿盤皆落索!

明明反彈高位都高唔過我開倉位!明明我就係估到成大跌浪會跌到12000點樓下!明明我一早知道唔應該博咁大,我重識教人小心大升大跌之中既波幅!明明我唔加倉係一直贏緊錢,輸左連之後既機會都冇晒!

成日諗住一朝致富,其實風險同回報跟本唔合比例,唔值得博!
我用左五年先儲返一開始個本,一前一後我白白冇左十年時間,重係人生最重要既十年!
最驚星期一換5仔跌, 之前換股升, 如果黎緊換股跌先可怕
永別了

二師兄認真左
但可否分享下有幾難忘

當年係2008年年頭,我28000開始沽期,諗住沽到落19000點止賺,我每跌一千點重加多一張大期,點知20000開始反彈,三個月彈6000點,我點減倉都唔夠快,輸晒成副身家!反彈完再直插到10000點,一子錯滿盤皆落索!

明明反彈高位都高唔過我開倉位!明明我就係估到成大跌浪會跌到12000點樓下!明明我一早知道唔應該博咁大,我重識教人小心大升大跌之中既波幅!明明我唔加倉係一直贏緊錢,輸左連之後既機會都冇晒!

成日諗住一朝致富,其實風險同回報跟本唔合比例,唔值得博!
我用左五年先儲返一開始個本,一前一後我白白冇左十年時間,重係人生最重要既十年!

真漢子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞