降魔的大結局(22)

1001 回覆
58 Like 21 Dislike
痴線琴晚播完到而家可以推左300幾個reply

真正既神劇係做完左都有一班人keep住推幾廿個post
第一個單元金剛小儀,好似同呢家好遠咁,
果時點會諗到而家劇情變成咁

琴日個無限月讀真係估佢唔到

嚟到結局篇,《降魔的》啲要角死得差唔多,噚日連石敢當胡鴻鈞都犧牲埋喇。

前一集蔣志光同劉佩玥連環死,馬國明都點搵唔番兩人嘅靈魂,胡鴻鈞就醒目,知道係隻魔喺電視台設咗個陷阱,引佢入局對付佢,結果打唔贏仲俾隻魔困咗入夢境。

結果夢入面就好似進入咗if線咁,蔣志光未死、龍貓未死,劉佩玥未,仲成為咗胡鴻鈞未婚妻,而馬明就變咗有錢人,有好多個的士牌。

當然啦,假㗎,全部都係假嘅,胡鴻鈞知道咗係夢境,而蔣志光同劉佩玥嘅靈魂就係困咗喺夢入面,為咗救番兩個靈魂,仲俾隻魔打傷咗。

受傷之餘,胡鴻鈞都冇晒法力,原因係俾馬國明無意間吸走晒,為咗令馬明再增強啲,佢走番入真身-水晶入面,等馬明多啲力量對付隻魔。

話晒都被稱做神劇,點都會有人讚嘅,不過胡鴻鈞化身嗰粒水晶,就同大台嘅CG一樣咁「高質」,有連登仔就貼咗張淘寶水晶相出嚟,話24蚊人仔一粒嘅水晶,同胡鴻鈞變身個粒一模一樣喎。

mon post mon到咁實

記者入黎偷料

道具24蚊都可以上報鬧一餐
舊道具價值一百萬會威啲咩?
劇情好睇咪得

所以咪話呢堆娛記質素何其低落。
根本冇料,冇資源,更冇腦,除左呢o的下三流c奶式炒作,根本冇其他諗頭。
追唔切post
其實我覺得巫婆同蔡思達做到戲,兩個都有可塑性
最慘係佢兩個成日做d唔討好既角色,搞到好黑人憎

要浸返幾年喇,咁快女一就抵鬧

但而家moon下套就女一喇
雯b好索
今次雯b其實做得真心唔錯
問心個句芷若大夫就真係係人都做到
但做魔做到咁索咁正我相信唔係幾多個做到

未必, 除紙衫做咁善良c文 但又有o的個性我想像個樣幾

個無限月讀都有d意思

就算去番現實,心姐唔願面對,一直當本尊係豪仔,但最終本尊都要坦白
「降魔係咩呀?」

而家好少劇有對白咁深刻
呢句嘢好有代表性同啟發性
劇本真係寫得好好

咁其實佢係想交代啲咩
雯b好索

未必, 除紙衫做咁善良c文 但又有o的個性我想像個樣幾

做魔自然啲 做醫生佢成日好似扮斯文咁壓住把聲

幾多變化

笑撚死
雯b好索

Ali做呢個角色都會合格
兩個砌得過,可以both

到時降魔果個都搞唔掂,唔知小馬會唔會吸得太多反噬

Ali 都上左位,俾黃智雯發揮下都好
Btw 好想同隻魔扑野

趙希洛都到啦 隻魔角免上無咩挑戰性

如果劉佩玥同黃智雯交換角色做你估會點?

我覺得牙moon做到芷若同魔
但係黃智雯做唔到啤啤

Moon做唔到大夫啦 內心戲同眼神
但大夫都做唔到啤啤咁青春

我都覺兩者交換都冇咁好
醫生前期其實好多內心戲 因為有好多心事同重擔 唔係人人可以carry到 智雯今次做得幾好
而moon個種青春嘅感覺亦係智雯未必做到
所以都係個句 選角選得好
「降魔係咩呀?」

而家好少劇有對白咁深刻
劇本真係寫得好好

咁其實佢係想交代啲咩

睇下馬明係咪真正覺悟

降魔係天命
芷若可唔可以記番起鬼域既經歷

就算記返 睇個勢都唔會係埋一齊喇

但之前警署佢又抱住小馬架喎

芷若就算唔記得哂鬼域D野,個心都已經鐘意左小馬啦

有樣野嘅友達以上
追唔切post
其實我覺得巫婆同蔡思達做到戲,兩個都有可塑性
最慘係佢兩個成日做d唔討好既角色,搞到好黑人憎

要浸返幾年喇,咁快女一就抵鬧

但而家moon下套就女一喇

跳躍生命線
「降魔係咩呀?」

而家好少劇有對白咁深刻
劇本真係寫得好好

呢條問題幾哲學
粒水晶 超人變身器?

個無限月讀都有d意思

就算去番現實,心姐唔願面對,一直當本尊係豪仔,但最終本尊都要坦白

現實同幻覺一樣
人甚至精靈都會沉醉係幸福之中

估到,OP累事
今晚呢集氣氛好複雜

第二幅gif可以長d
好大對比,馬明勁好戲

係 第2段扮魔好好j
雯b好索

Btw 好想同隻魔扑野

但係黃智雯做唔到啤啤

黃智雯個feel成熟啲 唔襯啤啤
希望個結局咪撚又係芷若失憶果d

記唔番真係On9
真係好佐為小光
佐為 千年就係為左俾小光睇一盤棋
屎坑石為左小馬
雯b好索

Btw 好想同隻魔扑野

但係黃智雯做唔到啤啤

黃智雯個feel成熟啲 唔襯啤啤

係囉,話moon同莉莉/bonnie交換就得啫
11集開始節奏好緊湊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞