降魔的大結局(22)

1001 回覆
58 Like 21 Dislike
啤啤真係豪仔?

媽呀 我好亂
啤啤真係豪仔?

媽呀 我好亂

睇埋結局先下到定論
演戲真係好講天份 得就得 唔得就唔得
好似拍左兩套嘅哪吒已經好過拍左好多套女一嘅脆魚

廢石啲戲 係有 仲有得進步
脆魚 係負

廢石太樣衰 脆魚起碼靚女
啤啤真係豪仔?

媽呀 我好亂

好能多劇透都只係9up
芷若可唔可以記番起鬼域既經歷

就算記返 睇個勢都唔會係埋一齊喇

但之前警署佢又抱住小馬架喎

芷若就算唔記得哂鬼域D野,個心都已經鐘意左小馬啦

記得會感動好多

打鬼域真係近年電視劇其中最好睇既一幕

個場境好流,好難投入姐
接受唔到啤啤係豪仔 突然下面雙丸加錄鋼
究竟馬明係咪真係離開咗無綫㗎

半離開喇
好似阿余之前咁
不得不承認好過條脆魚 樂少死左呀

脆魚根本演技極級垃圾
把聲成日扮低b

同埋全部表情同一個樣

重未有嗰張圖
接受唔到啤啤係豪仔 突然下面雙丸加錄鋼

勇仔
希望TBB俾多少少BUDGET 開多一輯啦
講返真降魔 加返1,2個角色做隊友 一個亦敵亦友既人(但通常打FINAL BOSS會幫拖) 再加返條女女陪馬明

魔的 呢類真係做的好好。
但以tbb o既老土marketing同港豬c9 黎講,noise唔夠,炒唔起c9 話題,o的癈雜誌癈娛記更加係冇level去作文寫文。
,做過報管,唔到你唔信,大多娛樂版癈文真係上住個網對住個mon邊打飛機邊鳩作的,好多時根本連內容內文同發生乜事都未知。

我老母話佢d c9 fd 晚晚追睇馬明,證明c9 唔係唔識睇,係tvb 限制左題材,無俾新野佢地試

我老婆都係咁問乜料,睇唔明。
當然,觀眾level係要tune的, 由八婆話題tune返去追問同講解劇情 要好長時間
被指利用馬明後變冷淡 心穎:喺公司冇可能拖手攬住

有報道指她利用緋聞男友馬國明洗底及增加人氣,利用完變得冷淡,在台慶當晚更避開馬明。心穎笑笑口說在公司沒可能拖手攬住,台慶大家忙於排練,強調感情沒有變過。

正臭西

蔡一智

毒撚馬明

其實馬明咁好 點解少女埋身架

之前馬明講過自己拍拖唔鐘意出街,鐘意留起屋企陪屋企人,無幾多女仔頂得住

根本係毒撚黎,一搞親gag就出事。

你睇下台慶

毒撚格男神款 dream
真係好似睇緊 當年 亞視 我和殭屍有個約會3

估唔到無綫要咁多年後先可以拍呢啲咁動漫風格嘅劇集

殭三玩過
https://youtu.be/CaDFTAdTvmo

可惜殭3係成個系列最廢
最正都係頭兩輯

第二輯最高峰

如果續集crossover 有馬小玲就正
馬明睇返新聞係續左約先有得拍降魔的?
應該未走wo

http://www.takungpao.com.hk/ent/text/2016/0825/19420.html
不過有網民就心水清,想到啤啤根本是豪仔的轉世來守護馬國明飾演的馬季(小馬),因為小馬中了魔的詭計去救黃智雯飾演的芷若,啤啤怕他有事去救他,但被馬季罵:「你走啦!唔好煩啦!」有網民就記得這是小馬兒時跟豪仔講過的最後說話,然後豪仔就死了!今次小馬又是講完這話後,啤啤被魔用膠袋笠頭焗死!有網民簡直投入了小馬這角色,說:「唔好話我知小馬害死豪仔兩世喎,真係人都癲!」
https://hk.celebrity.yahoo.com/%E9%99%8D%E9%AD%94%E7%9A%84-%E5%95%A4%E5%95%A4%E4%B9%8B%E6%AD%BB%E6%8F%AD%E7%8E%84%E6%A9%9F-%E5%B0%8F%E9%A6%AC%E5%AE%B3%E6%AD%BB%E8%B1%AA%E4%BB%94%E5%85%A9%E4%B8%96-051400415.html

亂鳩咁講

吹大左
如果真係有第二季
不如直情諗埋第三季
做個三部曲 之後再拍電影版

馬明都走左
仲有咩意思

通常無線搞續集都變爛劇
仲有電影版變咗 古天樂 張家輝 劉青雲 ...

馬明走左
tvb仲有邊個頂到佢個位
可以咁貼地做個dc9

諗起如果煎pan/洪永城做
擺個懶係粗人既look咁演就覺得好嘔心
馬明

煎pan

煎pan其實唔係差,只係tbb次次都迫得太急,根本冇時間認真劇情
訪問馬明爆左係開放結局
TVB開放結局既劇十個有九個都收尾收得勁差

又係啲做咗等如冇做嘅結局

巴不得爸爸

仲有大把伏線可以發揮, 啤啤可以靈化。

有為,莉莉,石敢當,展明,豪仔
大把野可以講

一人幾鬼既組合咁降魔
類似布袋和尚
小馬走 都唔會有season 2
如果真係有第二季
不如直情諗埋第三季
做個三部曲 之後再拍電影版

馬明都走左
仲有咩意思

通常無線搞續集都變爛劇
仲有電影版變咗 古天樂 張家輝 劉青雲 ...

馬明走左
tvb仲有邊個頂到佢個位
可以咁貼地做個dc9

諗起如果煎pan/洪永城做
擺個懶係粗人既look咁演就覺得好嘔心
馬明

煎pan

煎pan其實唔係差,只係tbb次次都迫得太急,根本冇時間認真劇情

煎pan d 戲屎屎地
演戲真係好講天份 得就得 唔得就唔得
好似拍左兩套嘅哪吒已經好過拍左好多套女一嘅脆魚

唔覺得脆魚有心拍戲

嘉穎條女 達哥 拍戲又喺世界級

達哥ok 比起衝線嗰陣進步咗
另一個好耐冇見

Ali
訪問馬明爆左係開放結局
TVB開放結局既劇十個有九個都收尾收得勁差

又係啲做咗等如冇做嘅結局

巴不得爸爸

仲有大把伏線可以發揮, 啤啤可以靈化。

有為,莉莉,石敢當,展明,豪仔
大把野可以講

一人幾鬼既組合咁降魔
類似布袋和尚

隻隻鬼都有唔同功能

有報道指她利用緋聞男友馬國明洗底及增加人氣,利用完變得冷淡,在台慶當晚更避開馬明。心穎笑笑口說在公司沒可能拖手攬住,台慶大家忙於排練,強調感情沒有變過。

正臭西

蔡一智

毒撚馬明

其實馬明咁好 點解少女埋身架

之前馬明講過自己拍拖唔鐘意出街,鐘意留起屋企陪屋企人,無幾多女仔頂得住

根本係毒撚黎,一搞親gag就出事。

你睇下台慶

毒撚格男神款 dream

飛左蔡一智啦 等我黎

正臭西

佢明明年年都會搵馬明集郵,扮乜9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞