降魔的大結局(22)

1001 回覆
58 Like 21 Dislike
本身睇cast諗住有刀削面實變硬膠劇
但原來連佢都演出得好好
基本上呢套戲所有選角都一流
個個都交到表現

一直都覺得係假拍拖

如果係真既只係凳馬明開心
係假既都冇乜野,孤勿論黃心穎係咩女人,淨係知佢條件好好

黃心穎成日發晒姣叫森美做「叔叔」
但明明馬明年紀只係細森美三個月
大結局變左火影

嚟到結局篇,《降魔的》啲要角死得差唔多,噚日連石敢當胡鴻鈞都犧牲埋喇。

前一集蔣志光同劉佩玥連環死,馬國明都點搵唔番兩人嘅靈魂,胡鴻鈞就醒目,知道係隻魔喺電視台設咗個陷阱,引佢入局對付佢,結果打唔贏仲俾隻魔困咗入夢境。

結果夢入面就好似進入咗if線咁,蔣志光未死、龍貓未死,劉佩玥未,仲成為咗胡鴻鈞未婚妻,而馬明就變咗有錢人,有好多個的士牌。

當然啦,假㗎,全部都係假嘅,胡鴻鈞知道咗係夢境,而蔣志光同劉佩玥嘅靈魂就係困咗喺夢入面,為咗救番兩個靈魂,仲俾隻魔打傷咗。

受傷之餘,胡鴻鈞都冇晒法力,原因係俾馬國明無意間吸走晒,為咗令馬明再增強啲,佢走番入真身-水晶入面,等馬明多啲力量對付隻魔。

話晒都被稱做神劇,點都會有人讚嘅,不過胡鴻鈞化身嗰粒水晶,就同大台嘅CG一樣咁「高質」,有連登仔就貼咗張淘寶水晶相出嚟,話24蚊人仔一粒嘅水晶,同胡鴻鈞變身個粒一模一樣喎。

mon post mon到咁實

記者入黎偷料

道具24蚊都可以上報鬧一餐
舊道具價值一百萬會威啲咩?
劇情好睇咪得
通常tbb越大力推既劇越唔收得

反而有時拎倉底貨出黎就大賣

捧人都係,越捧越衰, 唔知係咪特登

(捧胡幸兒整個肥田佢做, 巨輪想捧鍾嘉欣就隔離個田蕊妮彈出)

踩過界
一路搭車一路聽遙不可及真係好正
雯b好索
今次雯b其實做得真心唔錯
問心個句芷若大夫就真係係人都做到
但做魔做到咁索咁正我相信唔係幾多個做到
雯b好索

Ali做呢個角色都會合格
兩個砌得過,可以both

到時降魔果個都搞唔掂,唔知小馬會唔會吸得太多反噬
雯b好索

但芷若好少戲份
魔都係最後幾集先出
之前撞左車之後可以幾集無佢份
雯b好索

但芷若好少戲份
魔都係最後幾集先出

掛名女主角
雯b好索

但芷若好少戲份
魔都係最後幾集先出

掛名女主角

可能係史上最少戲份嘅女主角
雯b好索

Ali 都上左位,俾黃智雯發揮下都好
Btw 好想同隻魔扑野

趙希洛都到啦 隻魔角免上無咩挑戰性
琴日ff果part邊有你地班友講到咁差呀
本身睇cast諗住有刀削面實變硬膠劇
但原來連佢都演出得好好
基本上呢套戲所有選角都一流
個個都交到表現

我都係咁諗
見到削骨本身已經唔想睇
見到馬明 就諗又係膠劇 鄧馬明慘

估唔到咁好睇
雯b好索

Btw 好想同隻魔扑野

如果劉佩玥同黃智雯交換角色做你估會點?
雯b好索

Btw 好想同隻魔扑野

我覺得牙moon做到芷若同魔
但係黃智雯做唔到啤啤
雯b好索

如果計演技 都係黃智雯好啲嘅
黃智雯佢氣場同演技其實都夠自己撐一套戲,有以前楊怡嘅感覺
而Ali仲未夠成熟,但好有潛質
今集好正
要重睇
雯b好索

Btw 好想同隻魔扑野

我覺得牙moon做到芷若同魔
但係黃智雯做唔到啤啤

Moon做唔到大夫啦 內心戲同眼神
但大夫都做唔到啤啤咁青春
痴線琴晚播完到而家可以推左300幾個reply
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞