降魔的大結局(22)

1001 回覆
58 Like 21 Dislike
如果真係有第二季
不如直情諗埋第三季
做個三部曲 之後再拍電影版

馬明都走左
仲有咩意思

通常無線搞續集都變爛劇
仲有電影版變咗 古天樂 張家輝 劉青雲 ...

馬明走左
tvb仲有邊個頂到佢個位
可以咁貼地做個dc9

原來馬明已經離開咗無綫

唔係前年先續左約咩
如果真係有第二季
不如直情諗埋第三季

馬明都走左
仲有咩意思

通常無線搞續集都變爛劇

馬明走左
可以咁貼地做個dc9

柏豪做dc9不了

真係走左咩?無聽過喎
依套口碑贏晒喎

男臣都開續集既 依套更加應該開啦
何況個故事好有potential
真降魔個陣好似日劇單元劇咁 好多野可以講
角色死左又唔會無戲份

Tvb d 劇好似唔慣單元劇咁

依套本身個杜xx都話叫編審當實驗咁做
依家證明work既 點解唔再試下

之後大陸要合作掛
咁大筆資金

支那比神怪劇咩

無心法師 既神怪野 仲多過呢套
不過有網民就心水清,想到啤啤根本是豪仔的轉世來守護馬國明飾演的馬季(小馬),因為小馬中了魔的詭計去救黃智雯飾演的芷若,啤啤怕他有事去救他,但被馬季罵:「你走啦!唔好煩啦!」有網民就記得這是小馬兒時跟豪仔講過的最後說話,然後豪仔就死了!今次小馬又是講完這話後,啤啤被魔用膠袋笠頭焗死!有網民簡直投入了小馬這角色,說:「唔好話我知小馬害死豪仔兩世喎,真係人都癲!」
https://hk.celebrity.yahoo.com/%E9%99%8D%E9%AD%94%E7%9A%84-%E5%95%A4%E5%95%A4%E4%B9%8B%E6%AD%BB%E6%8F%AD%E7%8E%84%E6%A9%9F-%E5%B0%8F%E9%A6%AC%E5%AE%B3%E6%AD%BB%E8%B1%AA%E4%BB%94%E5%85%A9%E4%B8%96-051400415.html

唔好拍2啦,見好就收啦
出2實爛

有d感動 鍾意廢石最尾兩句對白

佢最尾問小馬"降魔係咩"真係好神
佢之前一直同小馬講降魔係天命,但小馬完全唔明咩係天命,當佢鳩up
今次最後一次問佢,就係睇下佢領唔領悟到

20集都唔夠 如果25會好啲

殭就玩爛左 太高期望
用左三分一劇情玩荷蘭
20集都唔夠 如果25會好啲

多出5集 心姐心姐心姐心姐心姐

唔好啦 起碼鬼域打耐啲呀
成班人屌月讀話悶
對CCTVB 黎講呢D 橋已經好突破嫁啦
我覺得好過以前果D 老土情節
不過有網民就心水清,想到啤啤根本是豪仔的轉世來守護馬國明飾演的馬季(小馬),因為小馬中了魔的詭計去救黃智雯飾演的芷若,啤啤怕他有事去救他,但被馬季罵:「你走啦!唔好煩啦!」有網民就記得這是小馬兒時跟豪仔講過的最後說話,然後豪仔就死了!今次小馬又是講完這話後,啤啤被魔用膠袋笠頭焗死!有網民簡直投入了小馬這角色,說:「唔好話我知小馬害死豪仔兩世喎,真係人都癲!」
https://hk.celebrity.yahoo.com/%E9%99%8D%E9%AD%94%E7%9A%84-%E5%95%A4%E5%95%A4%E4%B9%8B%E6%AD%BB%E6%8F%AD%E7%8E%84%E6%A9%9F-%E5%B0%8F%E9%A6%AC%E5%AE%B3%E6%AD%BB%E8%B1%AA%E4%BB%94%E5%85%A9%E4%B8%96-051400415.html

亂鳩咁講
出電影仲好
啤啤真係豪仔?
出電影仲好

一出即死
個post輕輕鬆鬆已經到一半
呢個角色比 呢條削骨仔做真係浪費曬

on lun 9
佢超額完成啦

刀削都得好左

之前唔鍾意佢

但佢完美carry 喎, 個樣夠癈, 又有啲不屬人間嘅感覺

佢同洪卓立都岩

立立本身已經...

尊重下好無
成班人屌月讀話悶

呢part先正 個個都想過得好好 要咩有咩
冇人想面對現實 寧願留係虛幻世界
被指利用馬明後變冷淡 心穎:喺公司冇可能拖手攬住

有報道指她利用緋聞男友馬國明洗底及增加人氣,利用完變得冷淡,在台慶當晚更避開馬明。心穎笑笑口說在公司沒可能拖手攬住,台慶大家忙於排練,強調感情沒有變過。

正臭西
啤啤真係豪仔?

被指利用馬明後變冷淡 心穎:喺公司冇可能拖手攬住

有報道指她利用緋聞男友馬國明洗底及增加人氣,利用完變得冷淡,在台慶當晚更避開馬明。心穎笑笑口說在公司沒可能拖手攬住,台慶大家忙於排練,強調感情沒有變過。

正臭西

蔡一智
唔好開續集
見好就收
陣間又玩爛呢個系列
依套口碑贏晒喎

男臣都開續集既 依套更加應該開啦
何況個故事好有potential
真降魔個陣好似日劇單元劇咁 好多野可以講
角色死左又唔會無戲份

Tvb d 劇好似唔慣單元劇咁

依套本身個杜xx都話叫編審當實驗咁做
依家證明work既 點解唔再試下

之後大陸要合作掛
咁大筆資金

支那比神怪劇咩

無心法師 既神怪野 仲多過呢套

如果降魔的2 好似無心法師咁, 其實都唔錯

每兩集打一隻妖魔, 仲會加一D 感人故事
跟住仲有一個最終Boss (岳綺羅) 耐唔耐出來搞下事咁

最後仲有個勁隊友出來支援 (白琉璃)
如果真係有第二季
不如直情諗埋第三季

馬明都走左
仲有咩意思

通常無線搞續集都變爛劇

馬明走左
可以咁貼地做個dc9

原來馬明已經離開咗無綫

唔係前年先續左約咩

係我都心淡啦 捱咁多年至男一比個亞視煎pan仔輕鬆平起平坐 洪永城無觀眾緣都咁快有男一做 自己咁乖反而獎都無個
成班人屌月讀話悶

呢part先正 個個都想過得好好 要咩有咩
冇人想面對現實 寧願留係虛幻世界

佢舖咁長仲正,
若果兩三嘢就完, 反而無特別, 印像唔深
好朋友掛住睇,唔理我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞