用緊AE黑卡, 你問我答

1001 回覆
194 Like 351 Dislike
樓主有咩專長?
programming好叻?
係咪資優
好sociable?
識好多人?

我program 識唔多
sociable and present skill ok
主要係我對外傾deal
iq 13x
識幾多人係相對嘅
但真係冇乜得罪人
但你用 我公司 呢個term 形容你老豆公司 咁搞笑
會唔會同未出身嘅舊同學關係疏遠咗

絕對唔會
經常有飯聚, 帶埋女朋友/老婆出去
成班男人會落mk 酒吧$200蚊set 啤酒場劈酒
細個一齊打winning, kof, mon hun
而家都間唔中打下
個啲股份點黎?
每個月月入有無300k?

我係founder

而家逗緊40k salary一個月

唔介意我睇你銀行有幾錢嘛?

只留少少錢應急, 錢擺銀行真係冇用
其餘去晒供樓, 股票, bond, 財務公司放貸

財務公司自己開?定你比錢佢幫你放
老豆話佢收過invitation但佢用好少錢
依家巴打你比左動力我去比心機讀書
或者有朝一日我都可以好似巴打咁
巴打多唔多坐Business class?
老豆覺得我坐Business class係嘥錢
巴打你公司未俾人收購前,同你同類型既公司有幾多?
菲律賓仲有得做?而家好多去左柬國
做得呢行,你一定係拍AG上
果間咩野夢想基金都係拍AG

卡啦ok太子爺都有搞,不過搞得唔好
一係拍華哥,以前拍過佢一個projects,跟到我
酒色財氣,唉

夢想基金 台灣公司,啲野唔錯
你有咩做人嘅原則

誠信 應承左要做, 未肯定前就唔好講實
幫到人盡幫
唔好攀附權貴擦鞋, 要對方真心覺得你幫到佢

太多講唔晒
點申請?
利,應該夠資產

人地invite你架
申請

有啲on9仔真係好井底
咁你唔使做technical嘅嘢?
樓主係咪幾靚仔高大

其實公司有programmer, 精算, 翻譯, cs, sales
我算係sales

我17x...唔靚仔
d人話似孔劉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞