林鄭月娥:每月交通費貴過400元即可獲25%補貼 上限300元

440 回覆
230 Like 88 Dislike
可能係計你果個月交通費搭超過$400,之後再搭扣數就扣75% ,過左$1600 就無
但啲舊八達通好似只保留10條交易?
唔限你坐車去做乜,總知八達通過400就開始計?

好大機會咁樣,每個月8達通車費類別過$400,下個月頭結數電腦計算後自動過數入8達通戶口

唔用八達通點算

咪唔計

計埋數俾大家睇

咪再戇鳩啦

推比班小學雞睇到 標題完全係語言藝術
乞衣無貢獻比500
打工仔就計到盡先300
減400再25%屌你老母啦
唔限你坐車去做乜,總知八達通過400就開始計?

好大機會咁樣,每個月8達通車費類別過$400,下個月頭結數電腦計算後自動過數入8達通戶口

唔用八達通點算

唔好喺香港生存!
其實啲人係想點?有資助又嫌少 冇又屌話冇資助 咁不如免費搭車好冇

用港鐵加價嘅錢補貼長途客
對短途客唔公平
直接減價啦屌

計埋數俾大家睇

咪再戇鳩啦

有好過無啦,死港燦
呢個post最好睇係巴絲們響度計數
我山頂番工 買月票 用佢張纜車飛 點計
其實啲人係想點?有資助又嫌少 冇又屌話冇資助 咁不如免費搭車好冇

對短途客唔公平
直接減價啦屌

短途客已經賺左時間,起身遲返歸早。

幾時都話狗政府要tum港豬係好易

地鐵年年加價
公路日日塞車唔理
派少少錢就跪係到多謝

對短途客唔公平
直接減價啦屌

住深井,青龍頭,北區鄉村,坐小巴出市區嘅居民咁無受惠喎
真係多撚謝
得閒無事去遊地鐵河 ,巴士河
有300補貼仲買乜野都會票
上面用下個屎忽諗下野

出面成班傻閪為左果幾廿蚊交通津貼幫林鄭奶塊臭閪奶撚到雪雪聲
數都未撚識計

你地會比幾廿蚊我?含撚啦
日日番工紅van 來回35蚊一日是咪食得屎 乜都無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞