林鄭月娥:每月交通費貴過400元即可獲25%補貼 上限300元

440 回覆
230 Like 88 Dislike
可以預見各種公共交通工具將會加價
咁我買西鐵全月通 585一個月 咁佢係咪每個月直接退番300俾我

585 x 25%=$146.25

(585-400) x 25% = 46.25
咁我買西鐵全月通 585一個月 咁佢係咪每個月直接退番300俾我

都爽喎 變左439無限任搭
有補貼可以唔使買月票啦?! 除非你張月票係慳$300以上
減左400先x0.25
1.《免入息審查的公共交通費用補貼計畫》,每月車費過400港元可獲相當於車費開支25%的補貼,上限為每月300港元,料200萬人受惠

2.港鐵研全線列車裝wifi,並研究方案吸引市民於非繁忙時間出行
3.放寬青馬大橋通航高度限制

4.2018年就屯門南延線及北環線展開公眾諮詢
5.擴建機場空郵中心
希望快d有 老豆d車費好撚貴
我諗佢諗 係認8仔 按月份合資格既transaction 黎計 姐係一個月搭夠1200車都回盡
我諗佢諗 係認8仔 按月份合資格既transaction 黎計 姐係一個月搭夠1200車都回盡

我出街佢點知?
無紅van
減左400先x0.25

咁不如唔好貼
星期六日果啲點計
減左400先x0.25

我日日屯門紅磡來回 仲未計接駁巴士同輕鐵 已經過千

點解連登咁多弱智
補貼完同買張都會票既錢一樣
減左400先x0.25

應該係400上有資格
總數25% 補貼上限300

我出街佢點知?

所以佢應該唔理你 星期六日 你搭車唔係返工都照count 佢又唔洗申請 申報, 最簡單直接就係咁
我地鍵國派唔會攞呢啲臭錢

點解連登咁多弱智

留名
有300補貼仲買乜野都會票
上面用下個屎忽諗下野

係(585-400)x 25%
1600 先拎到300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞