林鄭月娥:每月交通費貴過400元即可獲25%補貼 上限300元

440 回覆
230 Like 88 Dislike
以後唔洗返工日日係巴士站頭收人85折車費
之後刷夠1600蚊就換咭再刷
每個月食300回饋同做85折巴士既差價
之後夠三個月就去退咭
Fatfat啦
其實係邊個講剩係計over既車錢

施政報告原文 定你理解能力有問題?

我睇錯野
屌月票冇回贈
整黎托柒
辣殺
咁多正評係乜事
咁多正評係乜事

小學生唔識計數
以後唔洗返工日日係巴士站頭收人85折車費
之後刷夠1600蚊就換咭再刷
每個月食300回饋同做85折巴士既差價
之後夠三個月就去退咭
Fatfat啦

要好多張,因為每嘟一次要隔2分鐘才可嘟第二次
其實啲人係想點?有資助又嫌少 冇又屌話冇資助 咁不如免費搭車好冇

皇恩浩蕩
用都會票仲撚抵

都會票可以用八達通買
咁其實計唔計埋

個個都仆去黃埔、南港島線買

我睇錯野

至少你睇返啱
咁多正評
支持一地一檢香港是中國
屌你老母垃圾地鐵直接減價啦
吊係老母 果小小俾

講左點申請未
有車仔就肥肥啦
五毛多撚到
到底推政策前有無用腦諗
1)搭紅van先去到既番工地方點?裝八達通機?

2)大把人要番星期六日,番工時間又個個唔同,點介定交通費?計晒所有交通費既話做咩唔直接派錢

3)又利益輸送比八達通公司/公共運輸公司?
到底推政策前有無用腦諗

2)大把人要番星期六日,番工時間又個個唔同,點介定交通費?計晒所有交通費既話做咩唔直接派錢

其實到呢個連大陸都有支付寶比錢既年代
紅van好撚落後不思進取
到底推政策前有無用腦諗

其實到呢個連大陸都有支付寶比錢既年代
紅van好撚落後不思進取

進取嘅紅van 都有八達通機啦
搭開香旺裝左好多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞