林鄭月娥:每月交通費貴過400元即可獲25%補貼 上限300元

440 回覆
230 Like 88 Dislike
大多數打工仔一個月得幾十蚊補貼德乜撚嘢政

咁個政策原意係補貼長途番工既人

長途返工表示得嗰150蚊
直接減價啦屌你老母
又要搭幾多$,回贈乜乜,上限幾多,
屎怱鬼到,唔要好過
屎怱鬼到,唔要好過
屎怱鬼到,唔要好過
好心直接減價, 又要check又盛又浪費一筆行政費
村巴唔包
大把跨區返工地鐵巴士唔到要靠村巴
用都會票仲撚抵
治標都稱唔上都有人吹奏

狗餅碎都爭住要重要感激涕零果種低賤程度真係唔到你唔服
用都會票仲撚抵

都會票可以用八達通買
咁其實計唔計埋
買月票有冇得申請

當港奴你繼續聽聽話話交$15K稅,一個月Lam到港共$200膠樽,即virtually減稅不過16%!!

生意佬(尤其多多純熟搵CreativeAccounting,可以隨便報到岩岩賺2球既!!),就頭200個減50%!!年慳至少十幾萬稅!!

點解同係香港生產力退稅或rebate,爭咁撚遠呢屌!!!!

即係澳門派錢既變奏版

如果車費過1600蚊可以一年拎到3600

錢照拎你

同時繼續反尻你

當港奴你繼續聽聽話話交$15K稅,一個月Lam到港共$200膠樽,即virtually減稅不過16%!!

生意佬(尤其多多純熟搵CreativeAccounting,可以隨便報到岩岩賺2球既!!),就頭200個減50%!!年慳至少十幾萬稅!!

點解同係香港生產力退稅或rebate,爭咁撚遠呢屌!!!!

終極玩法:

打散成間公司部門做年賺岩岩2球既服務公司,DeptHead通通升仙做SME老闆,掂呀!!!
德政,好打得好野,勁呀

丫,唔記得block你Tim, I am so sorry
屌,我搭西鐵買月票食唔到個優惠
樓上啲友以為過400蚊即打75折
整個咁既優惠有春用咩
得雞碎咁少"優惠"就咁多人高興
港豬真係易管
小學雞式車船津貼計劃撚鳩你班港豬
其實佢係用港鐵股息
再無審查派全世界
個津貼又點會多
計唔計埋返大陸先
其實佢係用港鐵股息
再無審查派全世界
個津貼又點會多

呢次唔係用港鐵股息 係直接庫房派錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞