[戒J] 《蕭別離》現真身,壹週刊訪問

794 回覆
253 Like 55 Dislike
On9
你打丁同女友散同冇人要係冇關係
你賴打丁不如諗下有咩其他原因
你做啲球星歌手唔會打丁咩
咪一樣大把我

我中學性格毒但從來冇打過丁
咪一樣溝唔女
係中學完咗接觸多好多嘢增值自己
開始啲女仔主動埋身
第一次拍拖個女仔手多多我先識打丁
嗰陣19歲
呢幾年我夠keep住幾日打次丁
咪一樣大把女

唔通我又用個人經歷得岀結論,打丁先溝死女咩?
你咪賴啦

打咗丁溝唔到女等於唔打丁就一定溝到?
再者果個係蕭巴既個人經歷,未必人人都套用到
請思考一下你既邏輯

噉「戒j有好處」夠唔可能套用到每一個人身上啦
有人打j上癮但一啲缺點都冇,亦有人戒完j而缺點漸消
𠵱家個問題係樓主根本唔係叫人不如試下戒j睇下適唔適合或幫唔幫到自己啦,而係直接同人講戒j就啱㗎啦有你著數
噉做同啲耶撚有咩分別
我覺得戒j係可以做個心靈寄托,令你提醒自己要改變
但𠵱個唔應該係一個藉口
將所有問題歸咎

係蕭既既立場上,你唔俾問題真正因為係基於打丁之上?我哋相信打丁有問題係因為佢既成癮性,事實上如果你真係控制到呢樣野,點解仲有需要去打呢?

因為有好多人都係事後後悔想戒,覺得浪費咗啲青春,所以我哋會建議人喺出症狀之前戒,即係你講果啲打咗都冇問題既人。係咪佢地唔戒就一定出事呢?咁唔係一定,因為人人身體既資質唔同,有人天生資質好,打好耐都唔會出事。呢個係一個取捨問題,但如果你覺得打丁唔會上癮,咁唔打又係咪一件咁困難既事呢?如果覺得戒丁難,其實係咪已經上咗癮?
打J呢樣嘢,不嬲都係多與少既問題
過量當然對身體唔好
前幾日經過lihkg,見到好多jj一車車咁送入去,有好多條流眼淚 佢地知就快俾人打...真係好慘!

Jj係有靈性,幫人耤田....請大家唔好打j! 我都已經開始戒...
有無戒j團
為左你我決定介

咁撚靚仔架!
好想幫巴打含,算唔算破戒?
係每天要打J同蕭別離巴打既中戰
我決定跳船支持蕭巴打

我都未出手
屌你溝到女仲使撚打j咩
蕭別離巴打
有時係度諗 你想戒丁都係想靚仔d精神d 可以溝到女 溝女黎講都係想屌 咁一開始你打丁咪解決左

溝女黎講都係想屌<----
一個人就係打得丁多先會咁諗
我決定跳船支持蕭巴打

我都未出手

你想喺到放seed?
我決定跳船支持蕭巴打

我都未出手

你想喺到放seed?

只係想入黎話比你地聽世界唔係非黑即白,太極陰陽需要既唔係邊面多,而係平衡。

一日一次其實係太多,叫做快感依賴,係生活壓力又冇地方釋放所做成。但完全戒除又唔得,道理好似飲水,每日八杯有益身心,但每個分八杯,你唔中毒死返黎搵我,一種感官刺激既釋放係必須,但唔可以過量,唔係人人都可以成仙

你地經歷過既野我都經歷過,只係我成功控制我既慾念同感官反應,我同女朋友都一齊八年。

而家比我既感覺就好似有人練九陰真經,但走火入魔,就同人講要遠離本九陰真經,係萬惡根源
我決定跳船支持蕭巴打

我都未出手

你想喺到放seed?

只係想入黎話比你地聽世界唔係非黑即白,太極陰陽需要既唔係邊面多,而係平衡。

一日一次其實係太多,叫做快感依賴,係生活壓力又冇地方釋放所做成。但完全戒除又唔得,道理好似飲水,每日八杯有益身心,但每個分八杯,你唔中毒死返黎搵我,一種感官刺激既釋放係必須,但唔可以過量,唔係人人都可以成仙

你地經歷過既野我都經歷過,只係我成功控制我既慾念同感官反應,我同女朋友都一齊八年。

而家比我既感覺就好似有人練九陰真經,但走火入魔,就同人講要遠離本九陰真經,係萬惡根源

咁你認為和尚係咪走火入魔?
戒色係唔打丁,恢復後適度行房,唔係完全脫離性生活喎
我決定跳船支持蕭巴打

我都未出手

你想喺到放seed?

自膠睇錯咗
但點解打丁等於九陰真經
留名

自膠睇錯咗
但點解打丁等於九陰真經

事實係身體係咪真係需要依種刺激呢
如果身體長期提你需要
咁係咪已經上左癮?
有人可以控制到打唔打 但事實係大部分人都控制唔到
打完丁之後 你真係一d不適感都無?
身體虛弱 易病 出面油 反應慢左

種種都指向打丁有害

為左幾分鐘 要受依d痛苦
點解唔試下戒有咩感覺

個身體會自然話你知邊樣好
根本唔使證明咁多

利伸 戒緊

自膠睇錯咗
但點解打丁等於九陰真經

如果身體長期提你需要
咁係咪已經上左癮?

種種都指向打丁有害

點解唔試下戒有咩感覺

根本唔使證明咁多

利伸 戒緊

一種壓力釋放途徑,當然有好多方法,身體如果長期需要就要諗下壓力根源同有冇其他更好既釋放方法。

精液除左蛋白質外仲有微量元素,無論打丁定扑野,射左出黎都應該要補番同適可而止,係適可而止

戒丁同打丁,只要適可而止,身體的確會反映出邊樣係好
打丁「適可而止」,可能你係悟性高可以做到,但更多既人係會越黎越密,最後一發不可收拾。

你講既適,其實係比戒更困難

自膠睇錯咗
但點解打丁等於九陰真經

如果身體長期提你需要
咁係咪已經上左癮?

種種都指向打丁有害

點解唔試下戒有咩感覺

根本唔使證明咁多

利伸 戒緊

一種壓力釋放途徑,當然有好多方法,身體如果長期需要就要諗下壓力根源同有冇其他更好既釋放方法。

精液除左蛋白質外仲有微量元素,無論打丁定扑野,射左出黎都應該要補番同適可而止,係適可而止

戒丁同打丁,只要適可而止,身體的確會反映出邊樣係好

咪係囉
咁多壓力釋放途徑
點解要簡打丁

留下力做運動練下大隻唔好
打完個人鈍下鈍下 又成日無左

根本係一種逃避方法
更重要係個人鈍左
處理問題既能力又差左
最後惡性循環 再打過去逃避

不過好多人都知道適可而止
但好難介定邊點係適合
我覺得打完無副作用先叫適可而止

可能我身體差
我差一個月打 返一樣有副作用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞