[戒J] 《蕭別離》現真身,壹週刊訪問

794 回覆
253 Like 55 Dislike
巴打語重心長

身受其害,00後開始發育,唔想見到佢地步我地既後塵

唔少都仲係中學雞血氣方剛
遲D就知
8月開始戒左2個月,10月破左戒
之後10月夢遺2次,11月夢遺3-4次
呢個係咩情況
戒丁對暗瘡,黑眼圈同身高有冇關係
btw 我18歲

一定有關
戒你老母咩
人打j 你打j
你打撚到連女又走 樣又衰
有冇諗過係你智力問題
成班女權畜牲咁
明明係自己問題就怪係件事有問題
咪撚以為出嚟推廣件事就岩至得架
我屌你老母
打j 助我健康成長

𠵱個真
分分鐘可能係因為有樣嘢可以賴,令自己個心舒服翻所以個人先冇咁大壓力而過得好咗
而又為咗持續逃避現實,就不斷開post, 原意只係為咗自己洗自己腦

根本就發神經 將所有失敗都歸咎於打J
同被邪教洗腦一撚樣

就黎可以戒 J 抗癌

同被邪教洗腦一撚樣

就黎可以戒 J 抗癌

人地都無話戒色萬能,
你地係度無限上綱。
食得油膩野多都會唔舒服啦,
更何況過度打丁/開房。

食得油膩野多都會唔舒服
佢宜家就戒食野
凡事過猶不及 飲水多一樣會中水毒 咁樣係唔係應該戒飲水? 運動過量亦都會肌肉勞損 咁又係唔係唔做運動? 打J只要適可而止根本無問題
蕭巴打 有無食過中/ 西藥調理?
逃避問題既係你哋
因為你哋唔肯承認已經丁上癮
而證明冇上癮好簡單,你試下唔打一年得唔得
我知跟住就會有巴打衝出黎問我唔飲水食飯一年得唔得
個邏輯就係飲水食飯係生存要素,而j係唔打都得
蕭巴面對問題而且積極解決,仲話佢逃避問題,真係笑咗
凡事過猶不及 飲水多一樣會中水毒 咁樣係唔係應該戒飲水? 運動過量亦都會肌肉勞損 咁又係唔係唔做運動? 打J只要適可而止根本無問題

食飯飲水做運動過多係有問題,打j過多係有問題
所以食飯飲水做運動=打j=適可而止就得?
有冇考慮到生存既要素?成癮性?
請再思考一下你既邏輯

同被邪教洗腦一撚樣

就黎可以戒 J 抗癌

人地都無話戒色萬能,
你地係度無限上綱。
食得油膩野多都會唔舒服啦,
更何況過度打丁/開房。

食得油膩野多都會唔舒服
佢宜家就戒食野

打j唔係食油膩野,係食毒品
蕭巴 13年中開post睇到你而家
不過主要係睇戒色吧
戒你老母咩
人打j 你打j
你打撚到連女又走 樣又衰
有冇諗過係你智力問題
成班女權畜牲咁
明明係自己問題就怪係件事有問題
咪撚以為出嚟推廣件事就岩至得架
我屌你老母
打j 助我健康成長

𠵱個真
分分鐘可能係因為有樣嘢可以賴,令自己個心舒服翻所以個人先冇咁大壓力而過得好咗
而又為咗持續逃避現實,就不斷開post, 原意只係為咗自己洗自己腦

同被邪教洗腦一撚樣

傻啦,人哋肯面對問題已經比你成功
逃避問題既係你哋

咁就要先介定上癮定義,一星期一次係上癮定係一個月一次係上癮,定係極端到打一次就係上癮?
戒j戒到上報紙
逃避問題既係你哋

咁就要先介定上癮定義,一星期一次係上癮定係一個月一次係上癮,定係極端到打一次就係上癮?

視人而言,如果你控制到真係一年打一次,當你唔上癮都得,但事實上好多人都要一星期幾次甚至一日一次,咁就明顯fail啦
無知一問,扑嘢算唔算破左戒?
戒j戒到上報紙

戒丁第一人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞