[戒J] 《蕭別離》現真身,壹週刊訪問

794 回覆
253 Like 55 Dislike
收唔收高級會員
我比較好奇蕭巴點解會冇啦啦上報

係咁挑唔戒丁既人叫避重就輕

自己撩火頭先仲係到扮聖人

唔好意思,我追漏post
因緣係一件事,但開波就挑人機就唔係咁好

都係個句 , 我好支持叫人丁少d

你全戒我都欣賞你既毅力

但唔會唔尊重人 , 話人神經衰弱同廢物

非黑即白仲要擺明挑機 , 就唔好怪人屌鳩你

撐巴打 理性討論
支持戒丁
其實打丁會甩頭髮係咪真?
點解佢打得咁勁都冇事

中醫分為九種體質,唔同體質既人症狀都唔同,但黎黎去去都係果幾樣
其實係睇你打到有冇徵狀既姐...
唔排除有d人先天體質好 打極都冇徵狀
曾經戒過三個月 最大既體驗就係皮膚好左 少左面油
個人氣血好左 食完飯唔會有飯氣攻心依回事
做野真係有氣有力 思維清晰左 待人處事主動左
冇咁收收埋埋 p.s day20

巴打加油
你睇下蕭兄打j打到訪問講野1999
手既行為成個邊青咁,就知打j既禍害有幾嚴重啦

只係戒左9個月,恢復得未夠好
第一次訪問好緊張
正評,賣飛佛不解釋

丁依樣野我諗好多人都做過,就算去到1個月或更長時間一次都好

人類本身就係淫欲比較重的動物,話一野戒落去就真係幾難,由古時修行極高有神通的印度行者如婆羅門行者都因為淫慾而破修行可想像一二

基本上要戒到或者減少至更長時間至一次,真係由生活習慣開始,早睡早起,食野清淡,多做運動就一定,然後減少甚至斷其誘因如丁圖丁片丁文講少d淫野等,最後就係共修同多做善事,做多d正念野慢慢去消除

食野方面,最好就真係少食五辛甚至唔食,肉食就少食為主,海產就真係戒到就戒,好多時出事都係食野了起條癮中招,另外味厚的食物都未必係好野,有樣野都要注意,生蛋真係都幾易出事,另外最緊要食得瞓得,唔食得就食咩藥都無用

戒丁或者減少次數其實要幾個方法一齊用先理想,講到尾都係修心戒邪淫

至於打不射跟打射最大分別係一個無內氣外泄一個就泄比你睇

未必一定啱,參考

講左重點出黎,戒J講到尾都係修心
你睇下蕭兄打j打到訪問講野1999
手既行為成個邊青咁,就知打j既禍害有幾嚴重啦

關咩事 , 大把人日日丁 , 講野順過順豐

又大把人 (蕭兄!?)戒左都講野1999

搵野賴等自己心靈好過d

咁咪你有你打,我有我戒囉,叻叻豬啦你

你又講得啱,每個人的因緣同要走的路都有唔同
我地只能夠客觀柔和講出實相同埋避重就輕咁講,講左就已經盡左我地一份心意,聽唔聽入耳同做唔做就係他人問題

講得冇錯想戒既就去睇戒為良藥呢本書先
手淫就是舒服的陷阱,因為舒服,所以很多人覺得手淫是一種享受,其實舒服是要付出代價的,天下沒有免費的午餐,要獲取快感,必將要損耗身體最寶貴的腎精,精少則病是顛撲不破的醫理。
你若盛開,蝴蝶自來。當你每晚在黑暗的角落裡沉迷於黃片、自慰的時候,你可知?這些負能量已經遮掩了你/妳生命的芬芳,讓您身心俱損,病苦連連,時乖運拙,潦倒一生,讓我們戒邪婬,行孝道,恢複本來的純淨與快樂!讓他/她在茫茫人海中一眼看到妳/你!看到那個光芒四射、氣場強大的您!
中醫有把人分為九種體質,唔同體質症狀都唔同

中醫有把人分為九種體質,每種體質因為擼管出現的問題也是有所差別的,各有側重。有的人怎麼擼,他的皮膚還都是好的,但有的人稍微擼幾次,皮膚就會變得很差。

但是,上天是公平的,他皮膚不出問題,其他方面可能會出現嚴重的問題,比如脫髮嚴重,或者腰痛失眠易上火等其他各類症狀。還有就是,雖然他皮膚沒問題,但氣色一樣會發生改變,也就是因為擼管,不管何種體質,他的氣色都會變差的,這一點是毫無疑問的。
《黃帝內經》云:「夫精者,身之本也。」《唱道真言》曰:人能完其精而神自旺。人能保全其精,則能順應天地,身健神旺,氣充壽永。如果你濫擼濫洩,就等於把生命最核心的能量給耗洩掉了,你換來的只是虛無縹緲的短暫快感,等於是在拿鑽石換糖吃,實在是非常無知和愚痴。腎精,這是一種可以造人的能量,卻被很多人當垃圾一樣射掉,真是可悲可嘆!如果能將這股能量內化不洩,人就可以保持青春活力,五臟也會變得滋潤而安和,耳聰目明,神采非凡。
24歲有工返未呀 咁撚得閒既
所以你都咪話信風水班老野on99
求其上網揾啲三唔識七既人打啲"戒j文"
左cut右cut啲唔知乜尻中醫書就大撚把人拜
定其實你係讀緊醫

你全戒我都欣賞你既毅力

撐巴打 理性討論

理你老母咩 , 而家最唔理性係姓蕭個位呀

不斷用丁黎做盾牌 , 完全無視自己本身既問題

而解決方法就係戒丁 , 而唔係去正視

你話陽痿 , 身體差都ok

打丁會神經衰弱同變廢物 , 又會變到好樣衰同溝唔到女 , 交際有問題 , 聽落都覺得白痴啦

好地地一樣好野俾佢用邪教方式推廣 , 真係好反智

你全戒我都欣賞你既毅力

撐巴打 理性討論

理你老母咩 , 而家最唔理性係姓蕭個位呀

不斷用丁黎做盾牌 , 完全無視自己本身既問題

而解決方法就係戒丁 , 而唔係去正視

你話陽痿 , 身體差都ok

打丁會神經衰弱同變廢物 , 又會變到好樣衰同溝唔到女 , 交際有問題 , 聽落都覺得白痴啦

好地地一樣好野俾佢用邪教方式推廣 , 真係好反智

你見佢好似撞左邪咁不斷post啲不明來歷既文當聖經就知啦
其實只係將正常lifestyle應有既其中一樣野無限放大
戒J但屌唔屌西?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞