[戒J] 《蕭別離》現真身,壹週刊訪問

794 回覆
253 Like 55 Dislike
手淫的力量
巴打我想加入戒j 行列
戒J真係on9 戒J越來 JJ既長度 耐力度 強度會大大降低 所以樓主條J一定又細又廢
所以我好佩服蕭巴,明明佢先係勇於面對問題,解決問題既人,竟然仲會有人話佢逃避問題
係蕭既既立場上,你唔俾問題真正因為係基於打丁之上?我哋相信打丁有問題係因為佢既成癮性,事實上如果你真係控制到呢樣野,點解仲有需要去打呢?

因為有好多人都係事後後悔想戒,覺得浪費咗啲青春,所以我哋會建議人喺出症狀之前戒,即係你講果啲打咗都冇問題既人。係咪佢地唔戒就一定出事呢?咁唔係一定,因為人人身體既資質唔同,有人天生資質好,打好耐都唔會出事。呢個係一個取捨問題,但如果你覺得打丁唔會上癮,咁唔打又係咪一件咁困難既事呢?如果覺得戒丁難,其實係咪已經上咗癮?

控制到嘅意思應該係你個人唔會畀𠵱件事主導自己思想行為,兩者根本無衝突
你每日健康生活而每晚都會抽一段時間嚟打j, 𠵱啲就唔係控制?
況且𠵱家講緊嘅係樓主啲耶撚式傳道
淨講戒j好處同將打j妖魔化
見到人講嘅打j好處嘅研究,新聞同真實個案完全無視,淨講唔戒你實出事等
同啲耶撚完全無視聖經唔合理地方同指控,淨講唔信你咪落地獄一模一樣
同埋如果你講到噉
噉樓主咪又係戒j成癮?樓主𠵱家直頭戒唔夠指定日數連真面目都唔敢出(冇記錯樓主上面講話戒夠唔知幾耐佢係會出樣上新聞)
戒少咗就開始驚開始怕,似乎戒j成癮都一樣咁恐怖喎

冇人話你哋唔戒要落地獄喎,只係以我哋所見返黎後悔既人係好多,而家係話你知打丁既將來好可能會係咁,但你可以唔信,繼續你既打丁生活。唔通你話我哋唔應該戒丁,我就話你講我哋唔打丁既話就會落地獄?

你每日健康生活而每晚都會抽一段時間嚟打j, 𠵱啲就唔係控制?<---你係假設咗一個人可以隨心所欲,就算色慾起既時候都可以忍到唔打,等想打既時候先打,但係我哋睇到返黎既人都係只會打得越黎越密,直至一個點係意識到有問題,先至去求救,你既假設係忽略咗打丁既成癮性

見到人講嘅打j好處嘅研究,新聞同真實個案完全無視,淨講唔戒你實出事等<--以前每日要打丁出啲post我都駁過,奈何冇可能佢post一次我講一次,有心人自己去戒色論壇爬文,比起喺到理論會實際得多

噉樓主咪又係戒j成癮?樓主𠵱家直頭戒唔夠指定日數連真面目都唔敢出(冇記錯樓主上面講話戒夠唔知幾耐佢係會出樣上新聞)
戒少咗就開始驚開始怕,似乎戒j成癮都一樣咁恐怖喎<----所謂敢唔敢只係你既假設,事實上蕭巴自有自己既原因。唔想做等於唔敢做?請思考一下你既邏輯
戒丁可唔可以淡化黑眼圈架蕭巴
有冇telegram戒j group
冇人話你哋唔戒要落地獄喎,只係以我哋所見返黎後悔既人係好多,而家係話你知打丁既將來好可能會係咁,但你可以唔信,繼續你既打丁生活。唔通你話我哋唔應該戒丁,我就話你講我哋唔打丁既話就會落地獄?

你每日健康生活而每晚都會抽一段時間嚟打j, 𠵱啲就唔係控制?&lt;---你係假設咗一個人可以隨心所欲,就算色慾起既時候都可以忍到唔打,等想打既時候先打,但係我哋睇到返黎既人都係只會打得越黎越密,直至一個點係意識到有問題,先至去求救,你既假設係忽略咗打丁既成癮性

見到人講嘅打j好處嘅研究,新聞同真實個案完全無視,淨講唔戒你實出事等&lt;--以前每日要打丁出啲post我都駁過,奈何冇可能佢post一次我講一次,有心人自己去戒色論壇爬文,比起喺到理論會實際得多

戒少咗就開始驚開始怕,似乎戒j成癮都一樣咁恐怖喎&lt;----所謂敢唔敢只係你既假設,事實上蕭巴自有自己既原因。唔想做等於唔敢做?請思考一下你既邏輯

首先個地獄只係比較耶撚嘅例子,唔係話你打j就落地獄

第一段紅字,又係𠵱啲我哋見到 講到尾咪係又變翻適量與否嘅問題
況且樓主講到打j就是死路一條噉咪一樣高估咗打j嘅成癮性
我遇到嘅咪又係打j但又過得好嘅人,唔係點會喺到討論,正如你都係見戒j後好咗嘅人多先會嚟討論

第二段
#50戒得9個月,仲未有出樣既自信

比多半年我可能會出樣

咁你繼續同你遇到既人一齊去打丁啦,有需要時隨時返黎,永遠都歡迎你哋
戒你老母咩
人打j 你打j
你打撚到連女又走 樣又衰
有冇諗過係你智力問題
成班女權畜牲咁
明明係自己問題就怪係件事有問題
咪撚以為出嚟推廣件事就岩至得架
我屌你老母
打j 助我健康成長

𠵱個真
分分鐘可能係因為有樣嘢可以賴,令自己個心舒服翻所以個人先冇咁大壓力而過得好咗
而又為咗持續逃避現實,就不斷開post, 原意只係為咗自己洗自己腦

根本就發神經 將所有失敗都歸咎於打J
同被邪教洗腦一撚樣

明顯條女識左第二個 求其作d藉口 點知你又當真

如果係識左第二個,我覺得咁仲好,可惜唔係
廿幾歲好似三十幾歲咁撚樣
蕭巴打 有無食過中/ 西藥調理?

食過中藥,因為果陣仲未成功戒到,作用唔大
其實溝女真係唔關打丁事
你唔係日日打就冇事啦

打J變樣衰冇自信,成身症狀
點溝女?
你真係好有恆心
真係會到死果日都會宣傳戒j?
祝你早日達成夢想 教科書上教戒j

冇錯,直到教科書講打J危害
多謝你
希望可以進一步推廣反對婚前性行為
蕭別離幾時到每天都要打J隻抽
所謂戒色文章係咪即係人哋戒丁成功經歷呀?
我點解睇完無用
利伸j齡8年,零社交咁濟N,想試下戒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞