[戒J] 《蕭別離》現真身,壹週刊訪問

794 回覆
253 Like 55 Dislike
都係嗰句啲明星球星你估唔打丁咩
咪一樣充滿魅力溝死女
咪on9啦自己生活冇目標唔上進
喺到賴打丁有問題
你日日打打到冇哂精神咪有事囉

正如打機
你間唔中打下不知幾happy
你日日坐喺電腦前打十個鐘,唔使咩數據例子,盲嘅都知出事啦

你叫人打少啲打自制好過叫人完全戒啦
問題係出現喺你性格上
唔係打丁有問題

大部份平凡人意志薄弱
冇乜人生目標冇才華冇魅力
佢哋要靠不斷打丁令自己有快感

同時有一少部份人可以控制到打丁同時生活好豐富好有動力追求目標
所以你話有幾多百萬人加入戒丁吧唔代表啲咩
之不過係大部份人唔面對自己真係出問題嘅part(唔識打扮、冇目標、方法錯、眼高手低)

一個好大既疑問就係
佢話戒j同溝女好有用 我想講既係
溝女睇你生活圈子 性格 待人接物呢d 夠唔夠主動等等
唔係話戒j就一天都光晒

《黃帝內經》:「人有五臟化五氣,以生喜怒憂思恐」。情志與五臟的對應關係是:心在志為喜,肝在志為怒,脾在志為思,肺在志為憂,腎在志為恐。腎主恐,所以打J既你必定有恐懼症,所以你必定會有膽小同社交恐懼症。
我都想戒,抽返D 時間同精力去做運動睇書等等,但始終心癮好勁,自己又抵抗唔到誘惑,成日都色心起
如果手淫緊突然醒覺,最後停手唔打冇射,咁係咪唔算破戒

如果狗改不了吃屎 但隻狗有一日真係唔吃屎 你覺得算唔算破戒
喂其實想問巴打係咪日日都要睇戒色文章 咁如果一唔睇呢d文章就打返又算點呢
我都想戒,抽返D 時間同精力去做運動睇書等等,但始終心癮好勁,自己又抵抗唔到誘惑,成日都色心起

去論壇睇哂本戒為良藥先
喂其實想問巴打係咪日日都要睇戒色文章 咁如果一唔睇呢d文章就打返又算點呢

打返咪破戒,KEEP住破戒症狀咪會出返哂黎
中醫簡單解析打J危害

中醫:腎為先天之本,藏五臟六腑之精華。精液係用黎滋潤身體既五臟六腑,你射哂D精出黎,就會導致五臟功能失調,咁就會出症狀(變樣衰、皮膚差、脫髮 早洩陽痿等)。而且身心其實是一體的,當身體不對了,心理也會出現問題,打J掏空五臟的精華,必然會導致各種心理的失調,最常見既係煩躁易怒同自卑,最嚴重既就係各種神經症,搞到你既人生生不如死

《黃帝內經》:「人有五臟化五氣,以生喜怒憂思恐」。情志與五臟的對應關係是:心在志為喜,肝在志為怒,脾在志為思,肺在志為憂,腎在志為恐。腎主恐,所以打J既你必定有恐懼症,所以你必定會有膽小同社交恐懼症。

仲有,腎精——脊髓——腦髓其實係連住既,成份亦都係一樣,中國五千年前老祖宗中醫所講"精生髓,髓生海",腎精,生骨髓;又長養你的腦海,生腦海。打J導致腎精虧空,脊髓向下流補充,脊髓都虧空埋,就到腦髓向下流去補充,所以打J=腦髓,打得J多既人記性會變差,思考力變差,轉數慢,就係咁解。
蕭生咁夜唔訓 唔驚破功咩?

訓喇,88

一個好大既疑問就係
佢話戒j同溝女好有用 我想講既係
溝女睇你生活圈子 性格 待人接物呢d 夠唔夠主動等等
唔係話戒j就一天都光晒

Me唔係同女朋友過夜嘅話兩三日一丁
但我speaking5*
靠把死人口先拉到語文科啱啱合格入到u

我上台唱歌跳舞
又有玩drama拍片
又唔見我驚人

點解打j會細膽同社交恐懼症?

訓喇,88

我buy你 你係一個有毅力既人 仲將毅力放係人地條撚上 值得欣賞

咁你都已經講到明唔再吃屎,
但你所講嘅破戒,點先算係先?
吃屎=破戒,定唔吃屎=破戒

去返正題,經你一問我又想知,
假如我日日手淫但唔射,一路維持落去N年,
咁我又算唔算保留到腎精從而達到戒丁的效果

你係咪精子塞腦 新生係需要精卵結合,一種DNA既結合,主力提供養份係母體,唔係你d精液,你只係比左一半密碼,乜野同等份量生個B出黎?

你老母有左你時咪又係去照超聲波,你出世咪又係西醫接你出黎

核都好危險,唔通我地唔用?最緊要係控制,由危險核裂變控制到安全既核聚變

屌你係咪傻撚左?
你講精液除左蛋白質外仲有微量元素

咁我想問,一粒藥丸有齊哂精液入面既蛋白質同埋微量元素,份量一樣,果粒藥丸同卵子結合可唔可以生到個BB出黎?
但係精子可以,呢D咪生機囉

無錯哩d係生機,就好似人地清水健一日打一次都大隻過你一樣,哩d咪例子囉

清水健有打丁 係大隻
人地日日練幾耐肌肉呀
就係日日打丁又大隻咪咁出名囉
周街搵十個黎睇下

反而日日打丁中哂左狀既毒撚真係成街都搵到又點計

你做個control experiment都話可以比較下
你咁樣根本搵唔到係因為冇做運動定日日打丁定其他原因 仲講到懶有說服力

咁我又算唔算保留到腎精從而達到戒丁狗的效果

首先我無講明唔再吃屎 就算我他朝有機會吃屎 都係第一次 所以我唔敢話唔再吃屎既
題外話 狗吃屎是定律 突然唔食自然破左介
正如手淫己經係破戒 就算無射到 隻手都叫淫過意念淫左 正如隻狗放左屎落口但太難食吐番出黎都當佢係食屎狗 因為隻狗一開始有食屎既意念
簡單黎講 一子錯滿盤皆落索 介j 下round請早

咁我又算唔算保留到腎精從而達到戒丁的效果

你試幾日,條J就會開始痛
因為咁樣勁傷前列腺炎

訓喇,88

我buy你 你係一個有毅力既人 仲將毅力放係人地條撚上 值得欣賞

多謝
乜撚野清水健做例子
眾所鳩知
好多av男優女優係早死
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞