[半直播寫論壇APP]自己論壇自己寫

571 回覆
323 Like 28 Dislike
同埋Angular其實轉得太快,react js 至少叫兼容後面,但Angular一下轉左做typescript,同埋佢轉完之後performance都係唔夠react黎

唔講咁多,數據最實際
http://www.stefankrause.net/wp/?p=431
同埋我覺得依家暫時無乜需要新論壇,除非有新既idea,而依個idea可以鶴立雞群,如果只係同一般forum一樣既功能,只係多一個普通登出黎而已

唔做個基本出嚟又點有新idea 呢?
引用通知係咪新?
五毛評分又係咪新?
唔使f5 又係咪新?
ionic 好似唔係咁好用,可能我本身唔係咁鐘意,react native好似發展比較成熟,始終有Facebook Support

其實係angular vs react, ionic 就只係方便我用黎砌frontend, 要隨時飛起全用HTML 自己寫一樣可以
write once, support mutli platform vs learn once, write in multi platform 我選擇左前者

而且angular 背後又何況唔係有google 呢
你見我用咁多google 野就知我係google 信徒,所以in angular we trust

angular vs react不嬲都係世界大戰

利申 : 懶鬼vuejs信徒
Lm
有競爭好事黎
樓主掂呀
有無人一齊支持樓主開源開放sourcecode

真正自由forum 自己寫

過主啦
Lm
LM
繼續推
programmer留名
就 2018 I啦重用 ionic,乜咁搵自己笨呀 ?
就 2018 I啦重用 ionic,乜咁搵自己笨呀 ?

得啦得啦,react native 世界第一 ar ma
巴打加油
不過宜家呢個development,好聽啲叫agile
唔好聽叫無諗過architecture,會好痛苦
估計今晚可以發佈bb code parsing 既半完成版 ( 即係可以翻譯到[img],[b] 呢D code, 不過未有快捷button 俾大家加入呢D code, 所以要手動打, 同埋仲未support 晒所有用開既tag, 呢D 會係原訂計劃聽晚10點前先更新)

btw, 由於google 0岩0岩出左個firestore, 而我又想試玩
所以upgrade 左firebase 既library, 但最新個library 好多野都轉左, 一upgrade 完連app 都開唔到, 用左我幾個鐘fix 番, 但暫時未番試所有test case, 所以可能仲有bug, 今晚個半完成版將會係用呢個新library, 大家發現到有新bug 請通知我
20171008中期更新告示

1.BBcode 半完成版(即係可以翻譯到[img],[b] 呢D code, 不過未有快捷鍵俾大家加入呢D code, 所以要手動打)
2.加入檢查username, 以防名稱重覆(所以今個版本要強制入去改一次名,如果唔想改, 只要直接按更改就可以)
3.下一頁同上一頁轉左位去下面, 應該更方便,直接
4. 掃左同掃右可以直接上一頁/下一頁啦
5. Google plus 登入改為popup 形式, 應該會無左之前貓之子講既問題
巴打加油
不過宜家呢個development,好聽啲叫agile
唔好聽叫無諗過architecture,會好痛苦

agile 本來就係整出黎折磨成隊crew 既, 但成效好係事實, 因為可以渣盡所有人既output
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞