[半直播寫論壇APP]自己論壇自己寫

571 回覆
323 Like 28 Dislike
有3個可能
1.)難產
2.)變左第二個膠登(拍烏蠅)
3.)變左第二個連登(樓主由眾人愛戴變成過街老鼠)

我估一多

二多,
根本唔夠誘因吸引d人走
本身連登廣告唔算多又唔慢
又唔係咩重大原因要非走不可 (block api etc)

就算成事 最後咪一樣要落廣告撐住個server開支

我都覺得二多
但唔做又點知呢?
而且我深信無競爭就無進步, 至少俾連登感覺到佢唔係永遠獨市就已經賺左

而成事, 的確係到落廣告, 但至少我見唔到有需要依家咁多廣告
只係最底一條廣告就好應該夠維持
而VIP 免廣告既價錢都好肯定唔洗188一年...
lm
opensource?

應該要
各位巴打俾咁多意見,貢獻咁多
唔好搵巴打笨喎
你open source code 俾番各位巴打都好應該

opensource一齊寫

又有幾多人真係有心寫呢?等左幾日既反抗聲音仲係咁細
如果唔係有心寫,我一條友一定寫得仲快
pull 多兩個request 我都已經去左幾個version 後

BTW, 果幾隻咁出名既五毛你都未Block
唔係你quote 我都睇唔到
有3個可能
1.)難產

我估一多

二多,
根本唔夠誘因吸引d人走

我都覺得二多
但唔做又點知呢?
而且我深信無競爭就無進步, 至少俾連登感覺到佢唔係永遠獨市就已經賺左

而成事, 的確係到落廣告, 但至少我見唔到有需要依家咁多廣告

你諗住server錢好平

唔...
我講多次啦,我平日係做開infra, 俾連登流量高唔知幾倍既application我都Main唔少
所以其實價錢我好清楚
有冇可能加入真正既直播功能 雖然我知直播server 成本高得驚人 直播功能或者可以做付費功能

無乜意義
但relay on youtube/ facebook 其實絕對可以做到
但真係無乜意義

都okay 喎 靠youtube
固定開post 個cm 就係youtube live 之後留cm 就好似平時咁留
因為成日有人開post 直播煮野食 但係得圖 所以如果可以真正直播咁睇住 應該係forum 既新玩法
支持
有3個可能
1.)難產

我估一多

二多,
根本唔夠誘因吸引d人走

我都覺得二多
但唔做又點知呢?

唔...
我講多次啦,我平日係做開infra, 俾連登流量高唔知幾倍既application我都Main唔少
所以其實價錢我好清楚

除咗加油我都唔知講咩好

vip/廣告費d錢除咗用黎租server仲要用黎出人工比admin
我可以幫你寫app Apple同Android都得
留名
G持
有3個可能
1.)難產

我估一多

二多,
根本唔夠誘因吸引d人走

我都覺得二多
但唔做又點知呢?

唔...
所以其實價錢我好清楚

支持你
最緊要清楚自己做緊乜
我身邊有朋友已經寫好晒個論壇
開Po 回覆 通知 等等功能都有晒
不過無係連登高登其他論壇講過
其實一開始無人流係最大問題
我身邊有朋友已經寫好晒個論壇
開Po 回覆 通知 等等功能都有晒
不過無係連登高登其他論壇講過
其實一開始無人流係最大問題

LM
留名支持
opensource?

應該要
各位巴打俾咁多意見,貢獻咁多
唔好搵巴打笨喎
你open source code 俾番各位巴打都好應該

opensource一齊寫

又有幾多人真係有心寫呢?等左幾日既反抗聲音仲係咁細
如果唔係有心寫,我一條友一定寫得仲快
pull 多兩個request 我都已經去左幾個version 後

BTW, 果幾隻咁出名既五毛你都未Block
唔係你quote 我都睇唔到

屈毛黨
唔想opensource 但又想上來R idea 咪直接講
咩都政治化想拉開話題
而家講寫program 呀

咩快兩個version
你有你改開post, 我有我改計分 feature
唔會有衝突架
重快左tim

支持open sourcecode

https://github.com/reddit/reddit
Lm
有3個可能
1.)難產

我估一多

二多,
根本唔夠誘因吸引d人走

我都覺得二多
但唔做又點知呢?

唔...
所以其實價錢我好清楚

好勁呀巴打,但係你頭兩個目標好似已經fail咗?
岩先望左眼你個"登記"功能好似只係加左粒掣但按唔到
純文字forum就係Hello World ?
報告下進度啦 g持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞