[半直播寫論壇APP]自己論壇自己寫

571 回覆
323 Like 28 Dislike
幾時大執介面
幾時大執介面

差唔多係時候,應該加埋block 同引用就要執
20171021 更新告示

1.PM 已加入送件匣及收件匣
2.現在不能夠PM自己
3.主頁現在已讀主題及已回覆主題將會分別有藍色及紅色underline 以作識別
4.PM 加入刪除功能, 掃左可以刪除PM
5.送件匣可以觀看對方是否已讀訊息或刪除訊息

2.現在不能夠PM自己
3.主頁現在已讀主題及已回覆主題將會分別有藍色及紅色underline 以作識別

連登web 版做乜鳩1.PM, 4.PM 會自動變做link

2.現在不能夠PM自己

點解巴打一個人做嘢可以快過哂連囝佢哋咁多

2.現在不能夠PM自己

點解巴打一個人做嘢可以快過哂連囝佢哋咁多

google, stackoverflow 係你既好朋友
某程度上我的確係做得比一般人快既,之前都講過, 無乜人可以跟上我既開發速度(特別係可以用咁多時間), 但其實都頂盡係100% 速度同150%速度既分別
至於個差別點解咁遠, 明明連登又話已經唔係非謀利, 而係成個團隊,理論上星期一至五都開發緊都仲咁慢 , 我真係答你唔到, 等連尼住答你
我自己就咁覺得既, 只係兩個字, 有心定無心(連衛兵好快又會入黎話我虛偽 )
幾時大執介面

btw, 呢個真係要靠大家比D 意見
審美能力真係我既最大弱點...
幾時大執介面

加油
幾時大執介面

如果我整個demo 圖出黎比你睇你係咪就可以快速改到demo 圖 咁既ui?
幾時大執介面

如果我整個demo 圖出黎比你睇你係咪就可以快速改到demo 圖 咁既ui?

理論上係
不過有幾快速好難講, 呢個depends on 有無D 咩dynamic 要素, dynamic 越多, 需要時間越長
否則一般layout 好快整完
留名
留名
留名
1. 新增引用回覆功能,請按每個回覆右上既制
2.引用回覆不能更改引用文字, 但能夠用左方的bbcode更改格式
3.最多5層引用回覆
4.可以用減號的按鍵直接刪除最底層的引用回覆
5. 如果更改引用格式時按錯/揀錯, 可按左方的返回鍵回到上一步
6.如果改到亂晒, 可按右方的重置鍵變回未更改的狀態
7. 以上4,5,6之按鍵只影響引用回覆,不影響自己最新的回覆內容
8.被引用之會員將會收到系統的短訊通知
9. 按下引用通知之短訊將直接移到所被引用之主題及被引用的回覆位置
10. 按下引用通知之短訊將自動刪除, 唔洗麻煩
btw, pm 回覆未新增,休息一下,遲D 再更新
引用個到,如果可以引用埋post文者就仲好。

你指樓主??
咁會洗版洗到佢痴線WOR..
引用個到,如果可以引用埋post文者就仲好。

你指樓主??
咁會洗版洗到佢痴線WOR..

No,係post文者係指層主,非樓主。

呢個有丫,仲會顯示埋係quote 緊第幾個回覆,幾耐之前
1. 新增引用回覆功能,請按每個回覆右上既制
2.引用回覆不能更改引用文字, 但能夠用左方的bbcode更改格式
3.最多5層引用回覆
4.可以用減號的按鍵直接刪除最底層的引用回覆
5. 如果更改引用格式時按錯/揀錯, 可按左方的返回鍵回到上一步
6.如果改到亂晒, 可按右方的重置鍵變回未更改的狀態
7. 以上4,5,6之按鍵只影響引用回覆,不影響自己最新的回覆內容
8.被引用之會員將會收到系統的短訊通知
9. 按下引用通知之短訊將直接移到所被引用之主題及被引用的回覆位置
10. 按下引用通知之短訊將自動刪除, 唔洗麻煩
btw, pm 回覆未新增,休息一下,遲D 再更新

感覺如果執靚個ui 會超越連登
感覺如果執靚個ui 會超越連登

agger
留名打氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞