[半直播寫論壇APP]自己論壇自己寫

571 回覆
323 Like 28 Dislike
進化咗好咗 抵讚

謝讚賞

講到明由零開始寫起就無昆人既,所以最初就一定柒架啦,一定就係慢慢進步
依家都有幾樣係連登無架啦,
1. pm
2. 真追故,用過一定番唔到轉頭
3. 好快會加個load 圖前顯示圖片大細功能,唔洗燒data 都唔知
加油巴打 已留低正評
進化咗好咗 抵讚

謝讚賞

講到明由零開始寫起就無昆人既,所以最初就一定柒架啦,一定就係慢慢進步
依家都有幾樣係連登無架啦,
1. pm
2. 真追故,用過一定番唔到轉頭
3. 好快會加個load 圖前顯示圖片大細功能,唔洗燒data 都唔知

講漏左,仲有引用通知功能,又係用完番唔到轉頭
lm
差d 唔記得咗
星期六要搞結婚野
將會暫停更新一天
差d 唔記得咗
星期六要搞結婚野
將會暫停更新一天

恭喜哂
差d 唔記得咗
星期六要搞結婚野
將會暫停更新一天

恭喜哂

好似幾好喎
差d 唔記得咗
星期六要搞結婚野
將會暫停更新一天

恭喜哂

恭喜
20171103 更新告示

其實早2日都更新左好多...不過太濕碎無出告示
依家唔知記唔記得番晒更新左D咩,盡量啦

1.圖片將於按一下後先會正式載入, 以防mobile 燒太多data
2.圖片size 將顯示於相機icon 之下, 用戶可自行考慮是否開啟
3.由於見到google.com 既mobile 版都轉左卡片式顯示, 所以觀看回覆的介面都default 為卡片式
4.新增設定 (Menu 上方), 可自設介面樣式, 暫時只有切換卡片式回覆介面/分行式回覆介面, 其他介面設定如color scheme 將續一推出
5.引用回覆顯示格式更新為更簡潔
6.現在可以按下引用回覆的數字直接移到該回覆之位置 (假如需要轉頁將會有提示決定是否前往)
7.主頁載入主題將更為順暢, 可以盡情掃~
8.現在不再會因為連續按發表鍵而發出多個回覆/新POST
9.現在發表鍵及取消鍵不再走位

另,由於聽日要去婚展,所以暫停更新一天, 敬請原諒

預計星期日之更新
1.按下同一主題的其中一個引用回覆通知將自動移除所有同一主題之引用通知
2.加入一鍵標示全部PM 為已讀(不包括引用回覆)
3.加入一鍵刪除全部引用回覆(不包括PM)
4.加入起底功能
轉左卡片style 好睇好多 不過padding 可以加多小小 依家d 字太貼邊
樓主你個名
我地係同好
屌, 睇到投票同5毛評分系統就覺得好撚正
樓豬之後係咪會寫埋app俾大家方便啲咁上?

其實依家已經有,我自己都係用緊app 版上
apk 每星期放一次出嚟唔係問題
iOS 麻煩d, 可能要等我開左個BR 出嚟先得,都係果句,apple 個人開
要用真名,我未想自爆住

no

係咪有人偷咗你個名去註冊domain?

http://localhkg.com

Date creation 2017-10-02T13:25:03Z

無所謂啦,錢佢俾,我乜都未成事,轉多幾個名等佢買多幾個domain 都仲得

五毛評分系統係點計先??
Ban 錯人點算??
有冇多D詳情呀??
樓豬之後係咪會寫埋app俾大家方便啲咁上?

其實依家已經有,我自己都係用緊app 版上
apk 每星期放一次出嚟唔係問題
iOS 麻煩d, 可能要等我開左個BR 出嚟先得,都係果句,apple 個人開
要用真名,我未想自爆住

no

係咪有人偷咗你個名去註冊domain?

http://localhkg.com

Date creation 2017-10-02T13:25:03Z

無所謂啦,錢佢俾,我乜都未成事,轉多幾個名等佢買多幾個domain 都仲得

我遲下連埋BR,app store account先一次過搞
名改唔改就到時再諗

Ban 錯人點算??
有冇多D詳情呀??

最終目標係靠machine learning, 成個db 直接俾個ai 睇黎決定,但呢個基本係for 我個人既玩具,短期內唔會work ,甚至係最後work 唔work 都唔知,始終廣東話nature language processing 無乜人搞,呢個都係我想搞個新

Ban 錯人點算??
有冇多D詳情呀??

最終目標係靠machine learning, 成個db 直接俾個ai 睇黎決定,但呢個基本係for 我個人既玩具,短期內唔會work ,甚至係最後work 唔work 都唔知,始終廣東話nature language processing 無乜人搞,呢個都係我想搞個新

無啦啦自動出左post
呢個都係我想搞個新壇既其中一個原因,有個源源不盡既database 俾我去試玩廣東話NLP

講番短期可行既先
呢個只係一個由多方面數據所集合計出嚟既分數俾大家參加,每個會員都會有一個[0,1)範圍內既分數
壞接近1就越大機會係五毛
目前諗住只要大過某個分數就default會自動隱藏
但會員可以經過自己主動,思考過既action 去設定到關閉自動隱藏(即係類似依家社會廣泛接受既privacy/18禁拎consent 既方法,(我願意及我已年滿18歲/清楚明白條款內容,etc etc ))
數據目前預想中包括以下,有意見可以一齊討論下

1.上線時間(係,你24小時捕住係會加五毛評分)
2.回覆既圍爐程度(係,小圈子post 係會加五毛分)
3.被block 數目
4.從多於常人既device 數目登入
5.從同一device 有多於常人既帳戶數目
(4,5即係分身判定)

大致係咁多,其餘既“回覆內容價值,回覆內容重複性”都係要等廣東話NLP 完成再講

btw, 其實machine learning 都係用番以上一樣既data, 不過變左唔係一條固定formula 而係一個blackbox
樓主你個名
我地係同好

你個名假既
20171105更新告示

1.起底功能已完成
2.只有今天更新告之回覆才能被起底
3.所有過去建立既post 能夠直接被起底
4.現在從私訊中進行被引用之主題將自動清除同一主題之所有引用通知(稍後加入選項自定)
5.現在能夠一鍵將所有短訊標示為已讀(下方按鍵)
6.現在能夠一鍵移除所有引用通知(下方按鍵)
7.更多頁面支援卡片式介面
8.現在能夠從設定中選擇是否直接載入圖片或二段載入以節省數據流量(此設定跟隨設備而非帳戶,方便限定只有mobile 才進入二段載入模式)

預計下星期將加入block user 及block list
敬請期待

btw, 婚展出左一頸血
呢到嘅站務台成日有巴打話想開神秘台,集中講吓鬼神嘢,樓豬識做啦卦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞