[半直播寫論壇APP]自己論壇自己寫

571 回覆
323 Like 28 Dislike
LM
加油
支持
20171005 中期更新告示
新版本有以下更改:
1.新增正負評系統 (可隨時更改評分或收回評分, 唔洗怕按錯)
2.不用F5, 自動載入新留言/新分頁
3.外觀微調
4.回覆後現在將會唯持在原來的Post 內
5. 如沒有更多回覆, 將會在最底有提示
由於私人關係 (今晚俾人捉左出去食中秋飯) 所以功能投票系統延遲一天至明晚23:59 前更新, 不便之處,敬請原諒
由於私人關係 (今晚俾人捉左出去食中秋飯) 所以功能投票系統延遲一天至明晚23:59 前更新, 不便之處,敬請原諒

無問題 支持

小問題
加油
20171005 中期更新告示
新版本有以下更改:
1.新增正負評系統 (可隨時更改評分或收回評分, 唔洗怕按錯)
2.不用F5, 自動載入新留言/新分頁
3.外觀微調
4.回覆後現在將會唯持在原來的Post 內
5. 如沒有更多回覆, 將會在最底有提示

正負評reset真係唔錯,雖然我個人奉行舉手不回真君子
留名等睇連早洩bampost
乜撚野最新技術 有識寫code既都知你9up
乜啲五毛都有尊嚴㗎咩?有尊嚴就唔洗為嗰少少錢出賣自己人格啦
乜撚野最新技術 有識寫code既都知你9up

呢句其實我係專登潤連尼住
如果連登係2016之現今科技,重係新式,高速,擴展性大
咁我呢個又何況唔係最新技術呢?
btw, 計劃中既搜尋功能,將會使用10月3號google 先出 beta既firestore, 咁又係咪最新技術呢?
第一:
我覺得你如果在會員名旁有奶共5毛狗個記號, 應該公平起建, 都要有奶美黃屍狗個記號, 如果唔係做事唔公平, 難以服眾, 同果d奶共5毛狗, 共產主意一樣, 有自己講冇人地講, 唔得民主, 咁我地同d 奶共5毛狗有咩分別, 所以要有奶共5毛狗個記號同時應該有奶美黃屍狗個記號. 咁先至叫民主, 我&大家支持普選都係咁既原因.

第二:
香討有個功能好好連登冇的. 就係當我在某post睇到例如#28回覆時, 走左出去睇其野, 再入番e個post時佢會自己跳去第#28回覆, 等我再可以睇落去.

希望你留意這提議.

五毛無分共狗定黃狗定藍狗
big data 既AI 自己會決定該會員既回覆所含資訊"質量"
資訊質量低就自然會高分, 並無對錯之分
另外, 呢個功能極遙遠, 夠人用, 夠多data 俾我試個Algorithm 再講

"五毛無分共狗定黃狗定藍狗" 係米你唔明我講咩....

藍狗五毛就奶共既
黃狗就奶美既

我冇話五毛裹面分黃狗定藍狗, 我係話有2批人, 一批奶共, 一批奶美. 咁既意思.
請問樓主可否回答我提問呢?

應該咁講.....跟據以你所寫這點:
>>>>>
15. 大數據五毛評分系統 (時間未定) (難易度 10/10)
(根據大數據去算出五毛指數, 將顯示於帳戶名稱旁邊, 用家可自行設定自動隱藏所有五毛指數x以上既主題及回覆)
>>>>>
以我理解即是如果有隻5毛藍屍狗幫蝗國講好說話, 再講出攻擊美國既說話, 你既 AI 系統會評佢為5毛, 在會員名旁會有個5毛標記或指之類, 是不是嗎? 這是我的理解.

我想講既就係:
你設立左"五毛藍狗指數"同時, 亦都設立一個"奶美黃狗指數".

即係有人幫美國講好說話, 再講出攻擊蝗國既說話, 你既 AI 系統會評佢為奶美狗, 在會員名旁會有個奶美標記或指之類.

這才是公平公証, 民主既表現, 我地技持普選都係有咁既原因, 要做到公平公証民主, 我地成日話d仆街五毛藍狗蝗國中共唔公平唔公証唔民主, 唔通你做個論壇咁簡單既事都做到唔公平唔公証唔民主! 咁我地米連d仆街五毛藍狗都不如, 是嗎????????

上次已經答左你,不過你睇唔明
個AI 唔係睇任何政治傾向或者keyword
而係單純睇資訊含量(所以經常自推post 或者幫推都會增加五毛指數)
假如係你能夠打篇資訊含量極高既愛支那文章出嚟,個AI 都會降低你五毛評分
ionic 好似唔係咁好用,可能我本身唔係咁鐘意,react native好似發展比較成熟,始終有Facebook Support
留名,想學寫app多啲
同埋Angular其實轉得太快,react js 至少叫兼容後面,但Angular一下轉左做typescript,同埋佢轉完之後performance都係唔夠react黎
lm
ionic 好似唔係咁好用,可能我本身唔係咁鐘意,react native好似發展比較成熟,始終有Facebook Support

其實係angular vs react, ionic 就只係方便我用黎砌frontend, 要隨時飛起全用HTML 自己寫一樣可以
write once, support mutli platform vs learn once, write in multi platform 我選擇左前者

而且angular 背後又何況唔係有google 呢
你見我用咁多google 野就知我係google 信徒,所以in angular we trust
同埋我覺得依家暫時無乜需要新論壇,除非有新既idea,而依個idea可以鶴立雞群,如果只係同一般forum一樣既功能,只係多一個普通登出黎而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞