[秋蟬遲大到] 西裝、皮鞋、皮件討論帖(9)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有冇邊到買clark平
見佢自己間鋪好鬼貴

買meermin

太貴
學生哥諗住買對平啲平時出街着咋

Clarks好焗腳架 比多少少一定唔會後悔
有冇邊到買clark平
見佢自己間鋪好鬼貴

買meermin

太貴

Tbf clark 舒服過meermin唔少
廢青生活

隻左腳...

咩事

一係話對鞋太大,一係就條褲唔直,是旦一樣

其實係想問佢隻腳指痛唔痛

冇事啊
條摺痕雖然深但係仲未壓到腳指
上面巴打講得岩
呢對鞋係買大左半碼 為左就左腳腳指尾
結果右邊反而有d浪 最近加左insole就好好多

嗰陣岩岩入坑 試得唔夠仔細就買左

太長唔好,好易壓腳同似龍船
廢青生活

隻左腳...

咩事

一係話對鞋太大,一係就條褲唔直,是旦一樣

其實係想問佢隻腳指痛唔痛

冇事啊
條摺痕雖然深但係仲未壓到腳指
上面巴打講得岩
呢對鞋係買大左半碼 為左就左腳腳指尾
結果右邊反而有d浪 最近加左insole就好好多

嗰陣岩岩入坑 試得唔夠仔細就買左

太長唔好,好易壓腳同似龍船

龍船
有冇邊到買clark平
見佢自己間鋪好鬼貴

買meermin

太貴

Tbf clark 舒服過meermin唔少

agger 我嗰對break in完都係著到腳痛
今日去T記試左對c&j double monk,個last唔係好岩心水 各位有冇咩推介
今日去T記試左對c&j double monk,個last唔係好岩心水 各位有冇咩推介

carmina cordovan monk?

因為我係著尼番工 馬皮好似太casual

接受到著monk番工的公司,應該接受到馬皮。其實D老細又幾多個會識/睇得出那款是馬皮?

接受到著monk番工的公司,應該接受到馬皮。其實D老細又幾多個會識/睇得出那款是馬皮?

著對burgundy都問你係咪去飲啦

著對burgundy都問你係咪去飲啦

返工同去飲一樣咁重要
旺角間clark唔見desert trek
有冇巴打有著Grenson啲鞋,覺得點?舒服嗎?
有冇巴打有著Grenson啲鞋,覺得點?舒服嗎?

感覺造工好差好流,唔值個價,同樣價買baker herring cs都好過佢
過幾日上refinery整衫
過幾日上refinery整衫

你整好先上黎report啦
想問如果想買loafer , LH 既 berwick得唔得? 同價位既話會唔會carlos santos, zee's 仲好?
想問如果想買loafer , LH 既 berwick得唔得? 同價位既話會唔會carlos santos, zee's 仲好?

雖然三個我都麻麻但要揀一定係Berwick
幫對clarks suede desert boot 噴waterproof spray
但點解第一層已經會噴到有水點漬??

之前幫過其他suede 鞋SPRAY 都冇事

其實幫皮鞋噴唔會會傷害塊皮嗰啲

Berwick個底真係硬到無倫
好硬淨

好硬淨

咁即係好唔好

好硬淨

佢好似有兩隻底,一隻JR一隻正常底

好硬淨

Zees 係咩 介紹下

好硬淨

正常都好硬好耐磨下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞