[秋蟬遲大到] 西裝、皮鞋、皮件討論帖(9)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
屌,回左3次
等得既話就CJ

CJ mail order 無扣稅?定係shipping 貴?
等得既話就CJ

CJ mail order 無扣稅?定係shipping 貴?

有扣稅,不過50鎊shipping
想訂做西裝,有無介紹?
黎緊年底結婚用, 想整套又可以返工又可以BIGDAY果日著

價錢預兩三千

Thanks.

或者你地可能覺得我離地。不過人生大事買套老西都得果兩三千筆直,不如唔好著算啦。

你講得啱,啱啱lunch search左陣,見好多都5K 2pcs先知道自己個budget幾咁離地。

最後睇啱左hiatus同boham strand(見佢係社企所以想試),而hiatus較為平,所以揀左呢間今個星期度身。

Hiatus算吧啦,你唔係想着登台衫結婚瓜?

著hiatus我驚d guests會以為你做倫敦金

哈哈哈咁大鑊

一生人一次著好d啦,6-7k已經有好多好嘅bespoke,再唔係3k都買到套suitsupply,一定似樣過hiatus個d短窄mk suit
等得既話就CJ

點解唔pediwear/herring買?雖然少款但free shipping
想訂做西裝,有無介紹?
黎緊年底結婚用, 想整套又可以返工又可以BIGDAY果日著

價錢預兩三千

Thanks.

或者你地可能覺得我離地。不過人生大事買套老西都得果兩三千筆直,不如唔好著算啦。

你講得啱,啱啱lunch search左陣,見好多都5K 2pcs先知道自己個budget幾咁離地。

最後睇啱左hiatus同boham strand(見佢係社企所以想試),而hiatus較為平,所以揀左呢間今個星期度身。

Hiatus算吧啦,你唔係想着登台衫結婚瓜?

著hiatus我驚d guests會以為你做倫敦金

哈哈哈咁大鑊

一生人一次著好d啦,6-7k已經有好多好嘅bespoke,再唔係3k都買到套suitsupply,一定似樣過hiatus個d短窄mk suit

香港人結婚買西裝大多數都係筆直低加無要求加唔預鬆時間,唉。
等得既話就CJ

點解唔pediwear/herring買?雖然少款但free shipping

Pediwear真係好少款,有款果d冇碼
r 記 hardy minnis fresco
條褲未整好就影

條褲未整好就影

Fused?
條褲未整好就影

Fused?

half canvass
[quote]r 記 hardy minnis fresco
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?
條褲未整好就影

Fused?

一眼睇得出有fusing material
我一定要做pinch test先得...

用眼可以點睇得出?
條褲未整好就影

Fused?

一眼睇得出有fusing material
我一定要做pinch test先得...

用眼可以點睇得出?

無fuse唔會咁,就算落左好多construction都唔會咁。落過fuse通常都會比較生硬,drape得唔自然。
[quote]r 記 hardy minnis fresco
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

唔係,多口問句姐。不過條褲有排執。
第1張圖隻腳好恐怖好靈異
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

褲會再搞搞
咁件衫有冇咩係可以改善?
雖然我俾5500 都要求唔到太多
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

褲會再搞搞

無乜大野需要搞呀
隻袖好似兩邊長短唔一樣係pose問題?

我估係一邊有戴錶卡住左個左袖姐,不過右手露咁多袖講真我覺得有d怪。雖然露幾多好個人既。

影個時唔記得抽番隻手袖
呢個無問題既

我估係一邊有戴錶卡住左裇衫個左袖姐,不過右手露咁多袖講真我覺得有d怪。雖然露幾多好個人既。

寫漏野
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

褲會再搞搞

無乜大野需要搞呀

其實依家對俾咩價應該收咩貨都無咩概念
都係要慢慢睇

btw 同一個包頭,洋服舖同自己搞效果係可以差好遠的
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

褲會再搞搞

無乜大野需要搞呀

都係要慢慢睇

慢慢買買下就明架喇,男人買野係自己教自己的。
條褲未整好就影

Fused?

言下之意係咪出左事?

褲會再搞搞

無乜大野需要搞呀

都係要慢慢睇

好耐無上水
多謝巴打支持先

好耐無上水
多謝巴打支持先

屌我直線自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞