[秋蟬遲大到] 西裝、皮鞋、皮件討論帖(9)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
留名學野
想整對cordovan , 諗緊wholecut 定single monk 好。

Wholecut cordovan 會唔會好怪?

唔會,但無乜人敢再整,好易lasting時扯爛

Carmina咪有囉

寫返啦
星期四一早打Ugolini大佬

巴打點睇bespoke, 值唔值

今日著呢對 但好似有啲啲大對

你嘅問題其實係問乜?
值唔值看人同埋需要。對事物無要求的,一定覺得唔值。
我就其本上所有恤衫同長褲(運動褲除外)都是bespoke的,而我八成時間都是著恤衫同長褲。

你嘅問題其實係問乜?
我就本上所有恤衫同長褲(運動褲、牛仔褲除外)都是bespoke的,而我八成時間都是著恤衫同長褲。

你嘅問題其實係問乜?
我就本上所有恤衫同長褲(運動褲、牛仔褲除外)都是bespoke的,而我八成時間都是著恤衫同長褲。

定係佢問個間叫Bespoke嘅裁縫?
saphir係咪一定要用mirrorgloss先會令,用high gloss抛極都冇咩效果

絕對唔係
High gloss上多幾層一樣做到鏡面

練仙

小弟預算5000左右 想買對黑色oxford或者monk 返學用
除左Carmina shell cordovan 仲有咩推薦
小弟預算5000左右 想買對黑色oxford或者monk 返學用
除左Carmina shell cordovan 仲有咩推薦

cj

5千返學

買對alden shell啦, 易break in日日著會抒服啲

5千返學

買對alden shell啦, 易break in日日著會抒服啲

或者買兩對輪流著

cj

想要對whole cut oxford CJ shell cordovan好似無呢個款

5千返學

alden我嫌睇落唔夠優雅
練仙

Wayne?

5千返學

alden我嫌睇落唔夠優雅

我都覺

Wayne?

佢幫我打頭鐵

Wayne?

佢幫我打頭鐵

lol..i see, 香港應該冇乜人有Cigar jumpers..!
有冇人講下經典車間鋪
有冇人講下經典車間鋪

有乜好講呀?
我剩係聽到無乜生意咋喎

不過可能只是老細自謙之詞,不能盡信
有冇人講下經典車間鋪

我都係當freelance做,無乜好討論
有冇人講下經典車間鋪

我都係當freelance做,無乜好討論

佢都係
有冇人講下經典車間鋪

有乜好講呀?
我剩係聽到無乜生意咋喎

不過可能只是老細自謙之詞,不能盡信

值唔值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞