[秋蟬遲大到] 西裝、皮鞋、皮件討論帖(9)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
經典車?

其實呢套有咩值得笑?
想請教咁多位,navy suit+white shirt應該配襯咩TIE & Pocket Square?
大家平常會去邊到買TIE & Pocket Square?
尋晚收左對野,因太細今晚佢就過大海

唔夠24個鐘就走左

要錢唔要貨

上腳係幾靚 唔岩冇辨法

一於Ugolini對用呢隻色同皮,如何

無乜意思

依家最緊要都係加返support就真,發覺好多時因長短腳,受力去曬左腳踭既墊上

我覺得你係爭出事機會大d
想請教咁多位,navy suit+white shirt應該配襯咩TIE & Pocket Square?

好多選擇wo
安全牌就白袋巾啡/藍呔囉
但講真其實好多都襯到
經典車?

其實呢套有咩值得笑?

講真,我個人麻麻地車神。但To be fair,雖然呢套衫唔係完美,但已經算幾好。網上面鍵盤戰士太多,你套衫再靚都一定有野可以彈,當笑話睇下就算。

大把人講就天下無敵 唔洗負責任的
經典車?

其實呢套有咩值得笑?

講真,我個人麻麻地車神。但To be fair,雖然呢套衫唔係完美,但已經算幾好。網上面鍵盤戰士太多,你套衫再靚都一定有野可以彈,當笑話睇下就算。

燙功一般

唔夠24個鐘就走左

要錢唔要貨

上腳係幾靚 唔岩冇辨法

無乜意思

依家最緊要都係加返support就真,發覺好多時因長短腳,受力去曬左腳踭既墊上

無事喎竟然,係開口要低少少
經典車?

其實呢套有咩值得笑?

Styleforum 笑既係另外一套, 唔係呢套。

立過下條thread, 有個pose 係幾攪笑,條友訓左係地下,好chill

好多選擇wo
安全牌就白袋巾啡/藍呔囉
但講真其實好多都襯到

Burgundy tie 都可以
經典車?

新手睇呢件衫都覺得幾好,出面好多新晉鋪頭睇相得著上身就唔得既比比皆是,呢件睇落四平八穩都應該見得下人
至於車哥我唔識,但當日佢係香爐討論區同前餅主罵戰都有耳聞,往事俱往矣
想問下各巴打做褲落唔落pleat
落左pleat會唔會視覺上冇咁slim?
我175高 坐圍差唔多39吋 都算大 驚落埋pleat會唔好睇
求意見
經典車?

新手睇呢件衫都覺得幾好,出面好多新晉鋪頭睇相得著上身就唔得既比比皆是,呢件睇落四平八穩都應該見得下人
至於車哥我唔識,但當日佢係香爐討論區同前餅主罵戰都有耳聞,往事俱往矣

經典車?

其實呢套有咩值得笑?

Styleforum 笑既係另外一套, 唔係呢套。

立過下條thread, 有個pose 係幾攪笑,條友訓左係地下,好chill

Pose真心好笑 有張望住個天咁
衫睇落就冇咩啦 算係咁
我175高 坐圍差唔多39吋 都算大 驚落埋pleat會唔好睇
求意見

個躉咁厚肉,無摺可能坐得好辛苦喎,越瘦(腰圍細)越大問題。單摺其實都幾好睇。
求意見

個人覺得落pleat 好睇啲
同埋著都舒服啲

講起pleats
經典車?

又有花生食

講起pleats

靚鞋

講起pleats

Gurkha pants?
經典車?

其實呢套有咩值得笑?

燙功一般

要彈野一定有野可以彈既

要錢唔要貨

上腳係幾靚 唔岩冇辨法

無乜意思

居然?

講起pleats

唔係呀, 普通嘢
諗緊去唔去ww整條

要錢唔要貨

上腳係幾靚 唔岩冇辨法

無乜意思

居然?

係右腳ankle有d拍邊,同埋加instep同減vamp

講起pleats

唔係呀, 普通嘢
諗緊去唔去ww整條

WW個價著唔起…
尋日去阮氏八下,老世隨手拿左條真・英軍Gurkha shorts出來,諗緊不如搵真係整過軍服既鋪頭整

WW個價著唔起…
尋日去阮氏八下,老世隨手拿左條真・英軍Gurkha shorts出來,諗緊不如搵真係整過軍服既鋪頭整

之前去beams 試過佢啲gurkha, 都幾authentic
但係太闊著到我矮上加矮
仲有間叫Prologux 做 bespoke都有ww嗰啲比較formal 嘅 gurkha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞