[秋蟬遲大到] 西裝、皮鞋、皮件討論帖(9)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有冇巴打知道香港間Thomas Pink, website 寫 Gateway 間鋪唔啱既, 想去買件 Tuxedo shirt, 定還是有其他牌子好啲?

但真心,點解要買Pink?
你心目中想要乜款?
Pique front? Pleated front?

可以點救
求教
張圖係閃光證下影 所以比較明顯
平時睇望落無咩 但一摸同近睇就會發現
金馬倫中心 間bespoke有無巴打試過?覺得值唔值, 我見佢都開3xxx-4xxx 一套西裝

加多d去Dream or Browns la, ard 6k 應該做到套
金馬倫中心 間bespoke有無巴打試過?覺得值唔值, 我見佢都開3xxx-4xxx 一套西裝

加多d去Dream or Browns la, ard 6k 應該做到套

THX 巴打

THX 巴打

人地budget 3000-4000,你就要人加到6000
如果跟返人地budget,suitsupply應該係首選

THX 巴打

如果係4尾 r記都可以考慮下既

可以點救
求教

救是無得救的,塊皮係咁,救唔到。
無咁礙眼就係普通保養咁,搽D lotion,打番蠟咁囉。

THX 巴打

R 記即係邊間
可以點救 或者點令佢冇咁礙眼,心痛

THX 巴打

R 記即係邊間

對鞋琴日淋到少少雨
本身有打蠟而且好快已經抹走左
但都係有幾點好細既黑點留低左 (雖然要好近先見到)
對鞋本身係dark brown,鞋油會唔會遮到?
對鞋琴日淋到少少雨
本身有打蠟而且好快已經抹走左
但都係有幾點好細既黑點留低左 (雖然要好近先見到)
對鞋本身係dark brown,鞋油會唔會遮到?

唔好理去幾日,應該自然會退

無事啦,踼多幾次就慣。呢D country款,無番少少傷痕無味道呀!用D蠟刷下就得啦!

無事啦,踼多幾次就慣。呢D country款,無番少少傷痕無味道呀!用D蠟刷下就得啦!

讚成,真係踢多幾次,或者買多幾對鞋, 你就唔會覺,著係腳,日日行咁多,好難避免。一般黎講都唔係太顯眼, 唔洗在意

「著住靚衫怕著爛怎去盡興玩 」

讚成,真係踢多幾次,或者買多幾對鞋, 你就唔會覺,著係腳,日日行咁多,好難避免。一般黎講都唔係太顯眼, 唔洗在意

「著住靚衫怕著爛怎去盡興玩 」

岩,鞋係拎黎著既
蛋爺其實你係點睇得出對鞋係咪本地貨?

依家諗緊做唔做多對zees

真唔真呀?蠟係用黑色定透明呀?

真唔真呀?蠟係用黑色定透明呀?

黑鞋就當然用黑蠟啦!
有冇巴打知道香港間Thomas Pink, website 寫 Gateway 間鋪唔啱既, 想去買件 Tuxedo shirt, 定還是有其他牌子好啲?

但真心,點解要買Pink?
你心目中想要乜款?
Pique front? Pleated front?

想買件Pleated front

平時少留意西裝, 唔係好識啲牌子, 去左PYE問又無size, 咁上網搵見到Pink好似幾ok, 本身貪佢香港有得試, 點知搵唔到間鋪
蛋爺其實你係點睇得出對鞋係咪本地貨?

依家諗緊做唔做多對zees

睇得多咪認到囉
你著落覺得靚同舒服咪ok囉
想問下各位如果西裝果袖好易起鏡面可以點算?有冇得護理好d
想問下各位如果西裝果袖好易起鏡面可以點算?有冇得護理好d

着左幾耐? 咩布? 有冇圖?
肥嘅男仔點著去畢業禮好
肥嘅男仔點著去畢業禮好

小學、中學定係大學先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞