日本鐵道情報及旅遊交流區(08)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

東京入大阪走
岩岩係大阪站上左關空紀州尾卡又俾人用英文問架車係咪入到機場

睇黎有幾多告示都係冇用

外國遊客大多都冇併結運転呢個概念

個人覺得唔係冇呢個概念而係鐵路系統/運作模式唔同意識唔到呢度會有

佢地無併結、直通呢個概念。
好在NEX同新幹線係劃位,如果唔係一定大把外國客上錯車卡。

No la
併結上面講咗, 直通係日本運行路線同路軌合一, 歐美地鐵同主線鐵路一條運行路線同一隻列車服務過

唔怪得東日本冇自由席

睇黎有幾多告示都係冇用

個人覺得唔係冇呢個概念而係鐵路系統/運作模式唔同意識唔到呢度會有

No la
併結上面講咗, 直通係日本運行路線同路軌合一, 歐美地鐵同主線鐵路一條運行路線同一隻列車服務過

唔怪得東日本冇自由席

下大把自由席

睇黎有幾多告示都係冇用

No la

唔怪得東日本冇自由席

下大把自由席

以為冇添

台灣啦
1月去大阪 有無咩行程?

睇黎有幾多告示都係冇用

No la

唔怪得東日本冇自由席

下大把自由席

以為冇添

房總半島堆特急大部份車卡都係自由席,甚至有全車自由席

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外
正如黎緊試國航都係因為佢平

去大阪緊係要去飛田同松島 仲有一定要食金龍

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

可以去完鹿兒島再上稚內

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

個餐好重口味,個樣又怪,唔知自己食緊乜
回程起飛果陣機尾唔知爆左乜野好大聲,搞到全機熄左幾秒燈,當時成機人以為死得
啲客問空姐發生左乜事,但佢地唔理人

台灣啦

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

回程起飛果陣機尾唔知爆左乜野好大聲,搞到全機熄左幾秒燈,當時成機人以為死得

睇黎有幾多告示都係冇用

No la

唔怪得東日本冇自由席

下大把自由席

以為冇添

房總半島堆特急大部份車卡都係自由席,甚至有全車自由席

我以為佢講NEX, 因為驚遊客坐錯車
https://www.youtube.com/watch?v=cH5KrkTnPus
真係搵次要試下大井川鐵道

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

支那的會爆炸

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

支那的會爆炸

鄰國轉機記住拎回鄉証 要入境拎行李再checkin 另外諗起而家十九大啲安檢同埋上海空管就覺得正

邊間平咪邊間,因運例外

真係試完先知
家母剛坐完話唔錯

講多d
之前坐過東航感覺幾好

支那的會爆炸

鄰國轉機記住拎回鄉証 要入境拎行李再checkin 另外諗起而家十九大啲安檢同埋上海空管就覺得正

上次坐MU經PVG去NGO都唔駛拎行李,直達NGO;上網睇過CA都唔駛拎行李,直達目的地
btw聖誕應該過左濕鳩大個d野喇下話 ,如果唔係我真係留係酒店大訓得訓算 ,本身plan左出北京市區行下,始終未去過北京

今朝先去左
如果2月去稚内係咪有d白痴?
因為2月既礼文同利尻冇sightseeing bus
如果2月去稚内係咪有d白痴?
因為2月既礼文同利尻冇sightseeing bus

去宗谷岬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞