[抛磚引玉]日本電影討論及分享

1001 回覆
65 Like 7 Dislike
Fb來源:

[資料更新]

朋友傳來:

《海豹獵金隊》播放前播放trailer, 藤原龍也, 伊藤英明主演韓片《星級殺人犯》的日本版《#我是殺人犯》已經被洲立購入, 暫定11月上映。

點解二階堂富美咁鍾意做啲痴撚線角色 睇過10套有9套唔係癲就係露嘢,連Scoop都要同福山扑下嘢先安落

搏話題,唔係女神級樣拍唔到愛情片,好難紅
雖然媽媽說我不可以嫁去日本
呢套香港有無得上

香港終於上,但都係要屌左香港片商老母先

依家先上
想睇既人都睇完好耐
希望17年內睇到老師

依家先上
想睇既人都睇完好耐

隔左成年,連登都開左3個post,冇晒討論價值

依家先上
想睇既人都睇完好耐

冇導演名
反而台灣上三木孝浩算追得幾貼

Btw18年坂道上的阿波羅有小松菜奈+音樂題材
係facebook睇過一段trailer ,講一名連環殺人犯,殺完人過咗一段時間走出嚟寫咗一本自己既殺人自傳。吸引到好多人睇怎至想模仿佢。我記得個殺人犯係死亡筆記夜神月做既 同埋另一男主角警察係海水女

Trailer 好似幾吸引 有冇人知道套戲既名?
係facebook睇過一段trailer ,講一名連環殺人犯,殺完人過咗一段時間走出嚟寫咗一本自己既殺人自傳。吸引到好多人睇怎至想模仿佢。我記得個殺人犯係死亡筆記夜神月做既 同埋另一男主角警察係海猿男主角

係facebook睇過一段trailer ,講一名連環殺人犯,殺完人過咗一段時間走出嚟寫咗一本自己既殺人自傳。吸引到好多人睇怎至想模仿佢。我記得個殺人犯係死亡筆記夜神月做既 同埋另一男主角警察係海水女

我是殺人犯,遲啲香港會上

我是殺人犯,遲啲香港會上

遲下約人睇先

依家先上
想睇既人都睇完好耐

我都等唔切所以bt左 香港入日韓片真係差過台灣好多

依家先上
想睇既人都睇完好耐

BD都有 仲要戲院睇咩
終於有人開po講日本電影

過兩日去日本睇ナミヤ雑貨店の奇蹟
睇完書真係好中意好中意

上個月去左睇君の膵臓を食べたい
上兩個星期就睇左茅ヶ崎物語
好中意係日本睇戲
戲院係endroll出時唔會開燈,所以觀眾好少會起身走
大家好自律唔會㩒電話/討論
所以可以更enjoy/投入睇戲
今朝睇左空氣人形覺得好正
終於有人開po講日本電影

過兩日去日本睇ナミヤ雑貨店の奇蹟
睇完書真係好中意好中意

上個月去左睇君の膵臓を食べたい
上兩個星期就睇左茅ヶ崎物語
好中意係日本睇戲
戲院係endroll出時唔會開燈,所以觀眾好少會起身走
大家好自律唔會㩒電話/討論
所以可以更enjoy/投入睇戲

日本多唔多細路嘈
Lm
日本翻拍《陽光姊妹淘》
大根仁執導

https://www.cinematoday.jp/news/N0094921
我是殺人犯終於上,好感動!
日本戲近幾年好少響香港上,有得上都係一日得一兩場,好難就時間

依家先上
想睇既人都睇完好耐

重睇都覺得精彩

依家先上
想睇既人都睇完好耐

重睇都覺得精彩

香港片商入片永遠慢幾拍 台灣入日韓片反而愈做愈好
日本翻拍《陽光姊妹淘》
大根仁執導

https://www.cinematoday.jp/news/N0094921

日本拍呢類戲幾好睇
渡邊直美應該做原版個肥妹
“聽說桐島退社了”

當一個高中嘅核心人物突然消失之後,剩返嘅幾種人點樣回應佢留低嘅空缺?
我讀完原作小說先睇套戲,覺得套野改得好好帶出另一種風格,比小說更加強調情感嘅壓抑同埋宣洩。

啲演員生澀嘅演技都好適合套戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞