【買樓小心漏水樓】低調置業討論區(65)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

諗緊屯門市廣場定碼頭個邊 廣場就低層方便有裝 碼頭就高層向海冇裝 兩者大細價位差唔多

粗粗地 應該屯門市廣場 今日落細訂 但我預批 壓測咩都未問 應該等聽日銀行開門先 再落訂?

穩陣梗係做左預批先
除非你資金好充裕!

4.2m 我首期2.4m 但月入得18k 計埋所有allowance 都好炆水

依家得70幾萬多少少 我知55萬夠比買樓必要開支
但係買完都冇錢買家俬同裝修 等多3-4個月又唔知買唔買得起
兩難

睇住身邊條友 揀4個屋苑 等左4個月都無盤
退而求其次 降一級 睇多個屋苑
搵一間有裝修既就盤算 睇啱左嫌人貴
再降一級 無裝修都殺 即日個間都走埋
連傾價既機會都無
真係祝佢等到又無人同佢爭

今日帶老豆老母去睇 佢地又睇到d我睇唔到ge野 多謝雙親

今日帶老豆老母去睇 佢地又睇到d我睇唔到ge野 多謝雙親

grand yoho?

老老豆豆,牛屎區爆棚啦,置業人士不妨考慮沙田,九龍,當然元朗都好
老老豆豆,牛屎區爆棚啦,置業人士不妨考慮沙田,九龍,當然元朗都好

沙田普遍樓齡都舊
要說服左自己呢樣野先
同埋買得預左要大執

你而家都上到啦兆康

依家得70幾萬多少少 我知55萬夠比買樓必要開支
但係買完都冇錢買家俬同裝修 等多3-4個月又唔知買唔買得起
兩難

grand yoho?

不過都無得後悔,果又有抽grand yoho,不過
抽唔到 ,之後走左去買朗8大小小既單位,好彩無等到,加價前啦啦臨入左貨,尺價比而家d沙田30年樓平好多 ,所以有時真係無得等。

唔好入元朗啦,爆啦

grand yoho?

抽唔到 ,之後走左去買朗8大小小既單位,好彩無等到,加價前啦啦臨入左貨,尺價比而家d沙田30年樓平好多 ,所以有時真係無得等。

點解可以攪咁耐
裝修個邊無講幾時起貨架咩

grand yoho?

二手水位好過一手,最重要唔使等,v巴你老婆都好勁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞