【買樓小心漏水樓】低調置業討論區(65)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
諗緊屯門市廣場定碼頭個邊 廣場就低層方便有裝 碼頭就高層向海冇裝 兩者大細價位差唔多

自住諗高層向海無裝
裝修執到自己滿意為止

低碼頭冇咁方便 琴日睇完海景 真係靚到不得了

第時住耐左 有升值
你放返出去點都易過低層個間掛

你而家都上到啦兆康

依家得70幾萬多少少 我知55萬夠比買樓必要開支
但係買完都冇錢買家俬同裝修 等多3-4個月又唔知買唔買得起
兩難

等阿媽食米要知米價

你而家都上到啦兆康

兩難

諗緊屯門市廣場定碼頭個邊 廣場就低層方便有裝 碼頭就高層向海冇裝 兩者大細價位差唔多

自住諗高層向海無裝
裝修執到自己滿意為止

第時住耐左 有升值

等阿媽食米要知米價

去睇樓個個都嗌貴 正常反應
等佢返左黎現實 慢慢就會消化到

自住諗高層向海無裝
裝修執到自己滿意為止

第時住耐左 有升值

搵到鐘意自己又覺得平 係好難得

等阿媽食米要知米價

溫馨提示:四球以下,市區屋苑仲有貨

大角咀大同新村,近期新成交都係三班尾,仲有三百幾呎唔太細

唔嫌棄舊就去睇下啦

你而家都上到啦兆康

兩難

你而家都上到啦兆康

兩難

等阿媽食米要知米價

睇餸食飯呢四個字好多人都唔明
金錢唔容許選擇既時候
有60%中到你想要既野都好叻仔
唔急買就另計啦 肯定會覺得下一間會更好
越睇越無諗返轉頭個時又遲左
實際上做咗樓按,ML隊到爆,支付嘅利息唔到0.8%,年息計,抵到爆,ML嘅息大慨係同按揭利息,即係支付利息減半,記得有閒錢隊落去

ML即係點解 求教

高息儲蓄戶口,按揭嘅一半金額存款有利息比返你,利率約等於按揭支付嘅利率

你而家都上到啦兆康

兩難

睇住身邊條友 揀4個屋苑 等左4個月都無盤
退而求其次 降一級 睇多個屋苑
搵一間有裝修既就盤算 睇啱左嫌人貴
再降一級 無裝修都殺 即日個間都走埋
連傾價既機會都無
真係祝佢等到又無人同佢爭

唔嫌棄舊就去睇下啦

等阿媽食米要知米價

睇餸食飯呢四個字好多人都唔明
金錢唔容許選擇既時候
有60%中到你想要既野都好叻仔
唔急買就另計啦 肯定會覺得下一間會更好
越睇越無諗返轉頭個時又遲左

唔嫌棄舊就去睇下啦

好多人都唔明
要有景有裝低層唔要靚座向樓齡新
仲要同上一口成交差唔多價
負擔唔起有要求既真係咩玩法

社會既錯

沽空樓市贏唔到唔止係跌錢,仲要全屋人搬嚟搬去家嘈屋閉,最愚蠢嘅做法

Vic巴你呢句事實真係hurt到好多人

好多人都唔明
要有景有裝低層唔要靚座向樓齡新
仲要同上一口成交差唔多價
負擔唔起有要求既真係咩玩法

社會既錯

沽空樓市贏唔到唔止係跌錢,仲要全屋人搬嚟搬去家嘈屋閉,最愚蠢嘅做法

Vic巴你呢句事實真係hurt到好多人

現實總是殘酷

另外大西北嘅自由市場居屋都可以望吓,例如兆山苑

居屋有時要估下個價補左未,
如果有一單同呎數差唔多樓層突然多百幾萬成交
咁平個d好可能都係未補

3球幾以上補咗,兆山苑平過兆康苑係位置冇咁好,要輕鐵駁腳,換嚟係平啲做到9按入場,算抵食夾大件

都係睇送食飯,無咁多就唯有住遠d駁多程車

有90個做到9按計埋其他連簡單裝修有20-25萬剩低,將回贈同剩低嘅錢落去ML,每月儲到落ML,事實上過罰息期又可以食回贈,住上五年後人工加晒好輕鬆

岩岩望過下兆康仲有少少400內 方便同大 真係要取捨 不過應該會簡方便

方便同大兆康有齊,係舊d

另外大西北嘅自由市場居屋都可以望吓,例如兆山苑

居屋有時要估下個價補左未,
如果有一單同呎數差唔多樓層突然多百幾萬成交
咁平個d好可能都係未補

3球幾以上補咗,兆山苑平過兆康苑係位置冇咁好,要輕鐵駁腳,換嚟係平啲做到9按入場,算抵食夾大件

都係睇送食飯,無咁多就唯有住遠d駁多程車

有90個做到9按計埋其他連簡單裝修有20-25萬剩低,將回贈同剩低嘅錢落去ML,每月儲到落ML,事實上過罰息期又可以食回贈,住上五年後人工加晒好輕鬆

岩岩望過下兆康仲有少少400內 方便同大 真係要取捨 不過應該會簡方便

成個西鐵站係度喎,仲算唔方便?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞