【買樓小心漏水樓】低調置業討論區(65)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

諗緊屯門市廣場定碼頭個邊 廣場就低層方便有裝 碼頭就高層向海冇裝 兩者大細價位差唔多

自住諗高層向海無裝
裝修執到自己滿意為止

低碼頭冇咁方便 琴日睇完海景 真係靚到不得了

第時住耐左 有升值
你放返出去點都易過低層個間掛

搵到鐘意自己又覺得平 係好難得

屯門南西鐵站係起硬定點 講到似層層咁 低層個間幾鍾意 但碼頭個間冇裝 仲要嘔錢裝修 市廣場個間大裝過 好舒服 好鬼難諗

居屋有時要估下個價補左未,
如果有一單同呎數差唔多樓層突然多百幾萬成交
咁平個d好可能都係未補

3球幾以上補咗,兆山苑平過兆康苑係位置冇咁好,要輕鐵駁腳,換嚟係平啲做到9按入場,算抵食夾大件

都係睇送食飯,無咁多就唯有住遠d駁多程車

有90個做到9按計埋其他連簡單裝修有20-25萬剩低,將回贈同剩低嘅錢落去ML,每月儲到落ML,事實上過罰息期又可以食回贈,住上五年後人工加晒好輕鬆

岩岩望過下兆康仲有少少400內 方便同大 真係要取捨 不過應該會簡方便

方便同大兆康有齊,係舊d

諗緊屯門市廣場定碼頭個邊 廣場就低層方便有裝 碼頭就高層向海冇裝 兩者大細價位差唔多

溫馨提示:四球以下,市區屋苑仲有貨

大角咀大同新村,近期新成交都係三班尾,仲有三百幾呎唔太細

唔嫌棄舊就去睇下啦

而且當俾人問到買左邊或者住邊度時
話俾人聽奧運站,絕對唔失禮

粗粗地 應該屯門市廣場 今日落細訂 但我預批 壓測咩都未問 應該等聽日銀行開門先 再落訂?

你而家都上到啦兆康

依家得70幾萬多少少 我知55萬夠比買樓必要開支
但係買完都冇錢買家俬同裝修 等多3-4個月又唔知買唔買得起
兩難

睇住身邊條友 揀4個屋苑 等左4個月都無盤
退而求其次 降一級 睇多個屋苑
搵一間有裝修既就盤算 睇啱左嫌人貴
再降一級 無裝修都殺 即日個間都走埋
連傾價既機會都無
真係祝佢等到又無人同佢爭

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

粗粗地 應該屯門市廣場 今日落細訂 但我預批 壓測咩都未問 應該等聽日銀行開門先 再落訂?

你唔係掛

你而家都上到啦兆康

依家得70幾萬多少少 我知55萬夠比買樓必要開支
但係買完都冇錢買家俬同裝修 等多3-4個月又唔知買唔買得起
兩難

睇住身邊條友 揀4個屋苑 等左4個月都無盤
退而求其次 降一級 睇多個屋苑
搵一間有裝修既就盤算 睇啱左嫌人貴
再降一級 無裝修都殺 即日個間都走埋
連傾價既機會都無
真係祝佢等到又無人同佢爭

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

你唔係掛

最快都睇估價先,如果政府工/ 好穩定既工,過到機會好大。如果唔係,就小心d

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

唔嫌棄舊就去睇下啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞