點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
咪未不分
IKEA 都有分 平 中 貴 3個Level

平嘢好多時用紙/夾板 受潮就易爛啲
邊個會跟?
唔通你屋邨樓下傢私店會走去跟規定?
啱啱襯包郵到港先淘左張實木邊几468人仔. 好撚掂. 實惠類似款大約8舊水. 正常呢個尺寸的野集運運費應該80-100走唔甩. 香港買相差2-300蚊就合理.

啲傻仔硬係想淘寶100蚊價錢買香港1000蚊的貨, 咁樣買野法永遠都會買垃圾返來. 然後不停話淘寶呃人, 只有假貨
買Billy咪易爛囉
與其買Billy書架,不如買淘寶實木夾板架
試過一次即場造,唔會再試
優:位可以用盡
劣:
老師傅,少款少色少物料少質地
手工參差無reference

有膠水漬,黑氣

當然我講緊我窮撚請唔起大師傅
質量=Mass
質素=Quality
先度位
預製組件
現場修尾
會好好多嘅
Same!
而且淘寶可以屙緊屎揀,返緊工揀,搭車揀
幾萬個款揀到啱
香港你唔係去mega box呢啲比較集中嘅場,真係腳跛都睇唔啱
工場車間你做乜飾面都得
歐式壓花我就想知點現場鬥
源氏木魚啲嘢靚到塗咗個實木床架正。乜撚嘢木蝨

而家都未見到
換名再黎過都無人知啦
實惠打風有拆
其實D 手工唔撚得嫁
講真, 我自己就信機造多過人手做
即場鬥, 你架生都唔夠人地成間廠啦

係我家人裝修, 佢堅持要搵人即場做, 同埋用D咩馬來西亞木
但係D 防火膠板係後期人工貼上去, d size 唔fit,大大條黑邊
可能d 架生鈍鈍地, 有d 切口位參差不齊
我認為幾老師傅都會有呢d問題,爭在多定少, 唔關俾唔俾得起錢事

不過老人家, 仲係相信香港製造係好d, 價錢貴3成
要買平傢俬一定去實惠買,唔使等減價
實惠打風有
元素週期表食曬落肚都未驚啦 最緊要平
日日一車車咁送上去 香港人其實就係咁on9低賤
香港買咪又係大陸造,只係有個香港師傅幫你裝
大陸廠話有QC達標 你信唔信
咁買display櫃呢?
買實木/貼皮都要揀返出名嘅大陸牌子 買雜嘜廠出品係玩鳩自己
轉頭比個素質你
觀塘工廈舖都好多淘寶貨showroom
去淘寶買集運寄返黎
個賣家會因為你係香港人特別比靚貨你
事實上佢會比次貨你 因為你唔會退貨
香港傢俬貴唔係因為用料靚
係貴人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞