點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
始終木板都係天然野,好難講到香港買就百份百冇蟲,其實嚴格講都係撞手神。點解香港買會冇蟲?其實應該問點解淘寶買有蟲機會比較多先岩。原因都係好簡單,因為如果有做足程序殺蟲,係應該殺得晒。要知道淘寶既生存方法係,平,總之砌出黎穩陣,三個月內唔出事就得,所以佢地咪有位偷雞囉,反正第時有咩事,佢個post 又冇左,d 商家又幾百個淘寶帳號,你都好難搵得返佢。
大陸d 實木,晒氣啦,個面皮痴上去架咋,中間全部都係用木碎木方夾架咋
自己柒就話人哋大陸實木曬氣

成個中山都係實木貴木嘅傢俬,嗰邊啲人識分啲木仲講究過你

講到乜靚木傢俬都冇
出面樣衰d,但料ikea好虧咁。
但自己design幾得意,我整左幾款櫃
淨係大p部洗碗機淘寶已經平香港至少50%
香港要食多層代理同鋪頭水
大陸就廠去鋪頭再去買家手
淘寶唔洗自己去簡鋪頭?
你香港買都有黑店啦
咁你出事可以告返間傢俬舖,你自主進口淘寶嘢出咗事咪自己責任,有得跟本地標準有海關把關你唔要,有咩事就自己攞嚟衰,本身仲要自己攞貨,傢俬舖送上門仲裝埋,至於師傅好唔好就另一問題,起碼唔洗忙完一輪仲要有伏自己揹
試過兩張餐櫈。底板差過樜楂板,坐到勅勅聲,就爆咁。唔透氣,坐到蘿柚都濕晒!用唔到一個月,掉L咗。
懷疑呢個po係實惠打手
唔計大牌子
有邊間傢俬舖係搵廠拎貨 要求個貨跟佢地standard同QC

我都想下次去買
算啦 扮訓着嘅人永遠叫唔醒
呢個post勁多既得利益者喺度鳩up
佢鍾意喺香港買轉賣淘寶貨咪由佢哋促進香港經濟囉
呢個post係倒緊香港班既得利益者米
你可以9up到話呢到多既得利益者
有錢咪買日本傢俬囉

應該貴1~2 倍

我窮
收得1-2百蚊,會唔會係求尻其噴兩下就當做左
呢啲真係狗也不屌,仲要自己度尺,比返啲道德唔好賺咁盡啦
不如自己度自己訂照比差價你好無
人地啲唔岩自己要求咪唔拎囉
唔係話要人地跟我standard
出黎做野未呀你
唔明樓豬對班裝修佬/傢俬舖叫來的信心
事實係見個客唔識嘢就乜柒縮骨慳皮嘢都做得出
事實係傢俬舖啲廠同淘佬廠可能係一間,甚至更差
係到扮老屎忽

細鋪點要求間廠為你咁少訂單去改QC改Standard 你話要跟間鋪頭QC同standard麻
你叫得既貨咪又係本身間廠自己做開 拎就拎 唔拎就罷就啦細鋪
呢個揀廠拎貨動作而家咪由中介變左end user自己上淘寶揀 唔駛比多層水中間抽囉

咁你肯分享香港邊間非大牌子有呢種budget power未
真心就快再買傢俬 想你推薦下
未訓醒打錯字
Bargaining power
自膠
都冇人話要間廠跟我標準
都話係啲鋪會搵有咁上下水準既廠黎拎貨
講極你都兜返去呢度咁抵死
鋪既經驗唔係工作黎既?中介,笑死人
唔夠透明度,冇用過,自己做好過
其實你香港訂傢俬,佢都係幫你在淘寶落單,乜撚野自己有廠,信佢都痴鳩線

所以淘寶訂傢俬唔係問題,問題係你要知邊間淘寶買得過
個重點就係呢個,
你話唔用淘寶,
但你去香港細舖有邊間唔係大陸造傢私?
即係來源一樣但佢食多你一水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞