點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
就算香港有實體鋪,都可以係香港個sales 用同一個品質標准係淘寶個堆網店同一批廠訂番黎

你提出嘅問題係無解,有木蚤你最多係實體鋪屌下佢,但各執一詞都冇鋪會肯認有木蚤

結論係買家都係好被動,信譽會加左係價錢,但唔代表貴就實冇死。
有時係街見到啲傢私
再係淘寶搵下 就會發現一模一樣款可以貴一兩倍
傢居站呢間撚屌, 永不再用, 買左幾樣野, 全部料cheap 庶渣板, 買完到deadline都未送, 要人打電話去催先分開送黎, 比錢個時sales話車位到屋企100米內唔收錢 (比埋圖佢睇10米都無, 佢個時拍哂心口無額外收費)

師傅黎到一句唔入村就遂件同你計錢, 每件$150唔貴, 但條氣真係好唔順, 打返電話比個sales就話師傅自己收錢唔關佢公司事

之後再送, 咁岩同一班師傅, 今次唔收錢, 但就黑哂面搬D料入屋砌, 然後叫左個廿歲都無既紋身MK仔一個人裝哂, 初哥到我落埋手幫砌事後先發現廳d地磚比佢地搬運時整花左
其實都係人工錢
淘寶搵大陸人同你睇QC
實惠/裝修佬搵香港人同你睇QC
你有時間有知識咪自己淘寶, 自己QC囉
其實IKEA 1 D 都唔平
ikea其實好多人唔識用, 亂放d over野上去
例如人地張書枱係for你普通放D書做下文書野用, 但就有人放D書架個D重野上去
電腦椅長期坐,貴啲都應該買張design用料好嘅
其實有乜好問 你考慮得用淘寶野就唔應該要諗有咩風險架啦
要平仲要諗人地好安全咁比你?\
上面果啲咩除蟲廣告全部都曬鳩氣
選擇信得大陸人就唔好拎依啲圖黎加強自己信心
落到黎有問題咪買多轉lo 有咩所謂
我張歐洲牌子電腦凳,香港賣5千幾,大陸人仔3000有找

你咪繼續香港買囉
澳洲啲高級住宅都好慘
又係大陸佬判頭比啲大陸貨一啲賣兩三千萬嘅樓
香港門市之前係深水埗,但之前唔見左
深圳門市係田貝四路
之後唔見左,應該執左
貪平就有市場
你屋企傢俬所有歐洲日本進口?
淘寶都要識簡 個啲平幾倍既多數會出事
其實Ikea啲嘢都好多蟲/木蝨 特別佢哋啲竹/木嘢
最近搵香港公司訂造張床問過價要5萬起
啲frd都叫我自己去深圳搵公司訂 話香港公司咪又係上面訂
佢地話個價起碼爭一半
香港有鋪嘅咪一樣會將你個order射返去大陸間廠依家就係好多人發現原來喺香港使多一筆但得到同一樣嘢
諗起淘寶買燈既話平好l多
香港個啲賣燈鋪又貴又唔比你影相
可能啲貨都係淘寶
講真一分錢一分貨
大把人夠膽買百零蚊既木傢俬
我試過買幾款層板影就好靚但出黎D手工色水又差
買D大牌子既幾年依家都無咩事
淘寶除左價錢外係多好多款同埋選項
你係香港就咁行街未必買到, 定造又唔會幫你搞咁細單
佢地好多進口/原廠貨買
我裝修時好多日本野都係個到買
成班弱智盲信回覆
QC 已經係最大差別
上面十幾版po都唔夠你總結得咁好
你估香港啲傢俬真係香港做咩
TAOBAO唔係唔買得
買中高價位就可以
有人話平野先買TAOBAO
班人都ON9 TAOBAO 對我黎講係100蚊買80蚊質素 50蚊買30蚊質素
香港買大陸制產品就係100蚊買40蚊質素
明明班人係香港都係用100蚊買40蚊質素野
就係到笑鳩人TAOBAO50蚊買30蚊質素
啲人對大陸嘅印象仲停留係30年前,以為全大陸無人用好野,去北京上海睇下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞