點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
櫃都ok,合格以上,又唔係咁貼身ge野,影響不太
梳化都ok,自己砌,一直用緊,4人梳化$4-5千我覺得對得住個價

而電腦椅就真係垃圾黎,用料差,一坐就知,買過一張大班椅同電競椅,都坐得唔舒服,結構又唔緊,成日有聲,個底又薄,中哂伏,以前唔買
香港有鬼保證, 都係一樣博無事, 一樣上面造落黎,
有問題都係照幫你過關呃你用架啦, 唔通幫你食左佢落多次單造個新咩 最多幫你修修補補, 但都唔會幫你跟一世
理論上唔達標大把方法告返間公司
而且有班商家佬好鍾意話係來貨問題唔關我事
我就真係想問來貨唔關鋪頭事關邊個事
唔淘都有好多方法
直接上深圳廣州
大撚把傢俬城 面對面對接同揀貨
好過你上網睇張圖, 賣比你既人見都無見過

上面做傢俬既有哂門路送貨黎香港
個價包埋安裝添呀
個堆太誇張, 差成10倍價錢
其實真心唔錯, 不過都唔係平好多, 淘要搵人裝, 都要2千幾
但d 款幾好, 又有圓角又有Led 又有防霧
一般人既家私都係大陸做

咁點解唔直接大陸買

不過淘寶買預左尺寸要自己執執
佢都啱嘅
但買個櫃有問題唔通又去搵公證行又上小額357次為左claim返嗰幾千咩
邊個會咁有魄力
你係香港買咪又係大陸運落黎
都係心安姐
買淘寶傢俬都有去蚤 做完再自己買野炸下
直接去深圳田貝大把 隨時佢搵人香港度尺送落嚟都得
買石就要遠啲
我想像緊佢地拆件貨出黎 放喺個倉度有幾污糟
試過訂造衣櫃, 個師傅黎到同我講話厚只可以跟門框寬, 造唔到60CM, 我追問到佢黑面先話因為個櫃係造好左成個送黎, 會入唔到房, 先知原來砌都搵埋大陸
唔好信

朋友間屋最後鋪千赤士,關門一個月
櫃都唔識拆點做裝修
買石都有石材街
龍崗就有
果既想買張摺飯枱 有碌果d
個老細介紹來佬野 好似成5000蚊
之後再平d係大陸製 二千幾

最後淘寶返一樣款算鳩數
張枱好似只係500定600
砌埋運埋香港唔駛一千
直頭係垃圾,超唔襟用
既然係咁點解要冒呢啲風險
老實講 大把都傢俬都係大陸廠搞

係香港買就用錢買方便同唔駛煩 比人搞
想慳咪自己上去

取捨問題
真心唔明, ikea已經好平, 質素性價比已經好抵啦
全屋裝修都可以
不過擺明係黑工扮親戚朋友

連分體冷氣都同你裝埋,直接買格力靚機同你做
買牆鏡 淘寶真係好平
幾十蚊大大塊
但拆出黎果陣好多野搞易整傷
木傢俬 皮椅質素都好差
訂話床頭櫃係爆哂 搞退貨搞左好耐
喺番傢俬鋪買算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞