點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
除非係現場做,如果唔係又咪大陸野黎
個市場都大好多
LIXIL PANASONIC 個啲大牌子 (唔係淨係電器潔具) 上面有好多門市
一塊木板賣2000蚊
理論上唔達標大把方法告返間公司
唔係分分鐘,係事實
超哥推我地番大陸既,依家又話唔比買大陸野
睇一樣野好唔好唔係睇佢曼好點點點
係最差點點點
個post 講最多既有蟲有bed bug 都冇一個人反駁到
淨係識講香港都係大陸做
又唔講下人地同廠拎貨都唔係拎啲垃圾貨(自己做過qc)
無良鋪另計
香港啲傢俬咪又係大陸做完運過嚟
你睇吓嗰個品味空間香港品牌壓急埋隻貓貓
tb 木迷宮喇叭箱我首先放微波爐叮三分鐘
先夠膽放喺床頭用
你響街舖買咪又係幫你淘寶
其實木蚤晒幾日太陽除唔除到
有時想買塊木板又懶得出旺角木料餔
除非你買日本泰國野
唔係都係廢話
仆街,我買咗個垂直書架,擺幾日已經彎咗,唔使一個月就掉
講咁多,仲未有店鋪推介嘅
利申:就黎搬,睇緊傢俬,覺得鞋櫃茶几電視矮櫃置物架裝飾呢啲可以淘
梳化床褥就唔會了
我喺實惠買過好幾次,從來冇蟲方面嘅問題
實惠有佢嘅存在價值
咪就係。
完全無分別,大陸制香港賣學人收double, triple

香港買完全智商稅
實惠都係向第二間廠買
你買時佢會寫明
例如有間叫紅蘋果啲木係實淨好多但貴啲
TAOBAO上下限好大 因為QC係自己做
但唔應該立題話唔應該係TAOBAO買傢俬
因為中高端產品 TAOBAO都有佢優勢係度
比個例子我TAOBAO買佛山廠梳化 同樣價錢一定好過梳化倉好多倍
買投影機 我比一萬銀可以買到三色激光4K投影C2PRO
香港你比兩萬樓下都係買垃圾
你只針對TAOBAO 幾百蚊梳化 幾百蚊電器只會顯得自己眼光淺
紅蘋果老撚套 但用料係唔差
但重點係佢又唔係訂造 點解唔直接同紅蘋果買
其實會唔會有甲醛?唔識野
你都講得有道理但事實班人淘寶就係貪平
幾千蚊個櫃話貴要幾百蚊
有幾多人好似你咁兩萬都走去淘寶
正解
唔通元朗自設大工場咩
你眼大睇過龍
用得防火膠板真係預咗部分面料會有條黑邊
一係用無咁襟嘅生態板 而且整好長嘅櫃門都唔會攣
買樓裝修咪買好啲
我租啲7,8千蚊樓求鳩洗4000蚊買曬成屋野用到咪算
你喺香港買,淨係張床都4000蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞