點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
香港訂既有基本品質保證
至少幾十年黎冇出過咩事
大陸冇寫明既一定係最差
冇得咁講既 如果同你講1日就可以去曬啲甲醛你都唔信啦,而且可能用呢個服務啲人都多,每件傢私都要排隊去做
其實會有蟲係果種無處理過嘅木先會有。有做焗漆或者飾面果D實木係藏唔到蟲。同埋甲醛基本上係要做櫃先會有影響。不過淘寶傢俬要你對裝修知識有啲要求,個環境一複雜小小就好易出事。有啲位你唔識避就會企係到
香港你買既全部木一定處理過
你自己去淘寶買只買最平就一定冇處理
細節位係呢度
甲醛既問題都係同上
問題係你係香港買嘅都係淘寶同款
然後賣你三四倍價錢
然後你落完單佢都係淘寶訂落黎…
你真係信香港傢俬舖訂個啲跟歐盟標準
點解會自己淘,又加錢做咩除蟲果D?

因為你係香港搵間鋪幫你搞 佢地都係大陸整落黎現場幫你組合
咁點解你要比錢佢賺先

係,當然你可以買IKEA果D啦
現場搵木工幫你由0砌起既櫃同你出去買貴野差無幾
D櫃同你講由1千-3千蚊呎都有
香港嗰啲傢俬,你告鳩佢佢咪又係換名再同你玩過
其實你裝修啲木櫃都係大陸板造
呢個唔係大唔大陸嘅問題
係有冇保證嘅問題
你正正經經ikea唔得嘅
大家可以試下去日本訂傢俬、然後再運返香港
香港傢俬咪又係大陸做
其實 ikea NITORI 都唔係貴,起碼大品牌先
有咩所謂
我租樓啫
最多咪業主自己搞返掂啲地板
唔係呀, 我10年前實惠買左張餐枱, 用幾年就起水泡, 自始只買ikea 野, 試過ikea 舊傢俬唔見左螺絲, 搵cs, 幾日就免費dhl 送上門
賤種黃屍: 屌你正啊喂!
有次想整窗網,喺香港鋪頭問價,佢都係叫我自己度完比尺寸佢幫我訂 咁不如自己淘算
其實木有分處理未處理
呢度班柒頭一野就話香港買都係大陸做講到一樣咁
點解呢幾十年冇出事而家多人淘寶買就出晒事
又有蟲又甲醛爆標
你買既料唔同你又唔識
香港榢私鋪都唔會咁無良入貨有蟲木啦
tb 買過木架, 蔗渣板都不如, 直頭用廢紙做, 用幾日就彎,rubbish
甲醛係會長期釋放,無得一下清除。最簡單方法係放係通風地方等佢慢慢散。當然現實環境未必做到,咁就唯有盡做。但坊間 so call 除甲醛既係用其他 chemical 封住,但呢個方法只係除時阻到,遲日失效都會繼續釋放
ikea d傢私好多都好脆弱
佢送貨都閪過人 菜鳥官方搞嘅我更加信唔過
咁香港買 一樣可以俾有蟲既俾你
你都吹佢唔漲
係邊度造, 係邊度買, 從來都唔係重點

唔好貪平已經省去晒大部份既麻煩
試過返大陸訂做家俬
之後佢話可以直接車埋我去廠睇板
去撚到見到全部訂都係香港啲家俬店

個負責人仲俾埋個list我睇,個list全部都係香港啲家俬鋪黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞