點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
早排自己都有裝修,所以價錢黎講我都明
就算運過黎爛左再買過都仲平過喺香港買
淘寶傢俬啲樣仲好靚,又多款揀

但我都係好撚驚淘寶傢俬會有木蚤
睇開啲裝修group
基本上一有木蚤,無半年都斷唔到尾,斷到係好彩
仲有淘寶傢俬嘅甲醛用量好無保障
雖則香港傢俬都係大陸造,但起碼標明跟歐盟E0標準,理論上唔達標大把方法告返間公司

同埋淘寶啲造工真係抽獎咁抽
我自己都試過,買張長櫈,佢竟然夠膽用兩條木對接做底擔橫樑
加上啲surface finishing,倒角,油漆面
係全方位咁差啲
如果買得貴少少,又無左淘寶嘅意義

租樓要平就實惠ikea
買樓自住就梗係用靚啲嘅傢俬
淘寶我只會幫襯買無木嘅傢俬
淘佬有得加錢去甲醛,除蟲服務
問個客服加錢做?
佢一陣間收完你錢唔做,你都吹佢唔漲
講真除甲醛都係心理安慰黎
啲膠水用左甲醛,除一下都唔會除得晒

美帝精密科技GPU玩倒AI $一萬幾千
濕9傢俬度度做到幾塊板同布車埋 又賣$一萬幾千
其實佢係點除?
如果我淘左個櫃,一塊一塊板咁包裝好,佢係會幫我拆開哂佢定點?
係,好搵笨
香港啲商家係擺明靠人地質素有問題黎搵生意
不思進取,屌左好耐
香港傢私鋪咪又係搵大陸整
實惠啲傢私靚過Ikea
你咁樣斷人衣食好似唔太好
之前搵到間係大陸門市,直接叫我去香港門市傾,比返大陸價
全屋傢私未又係大陸做
有咩好驚
唔明,點樣先用到?
最近想買張茶几仔
秒殺

訂造,又係大陸做好哂啲板

最後搵師傅砌
開始只要選擇菜鳥官方集運,下單購買後仲輕鬆享免費甲醛檢測*或加購超抵除甲醛、除蟲服務!

1. 進入傢俬頻道
2. 選擇免費甲醛檢測服務頁
3. 下拉找到產品
4. 直接拍下並咨詢菜鳥客服指定產品 (客服營業時間:9:00~21:00)

*免費甲醛檢測服務由菜鳥倉人員以家用甲醛檢測儀執行,供簡單參考。

喺頻道搵到合心水嘅大型傢具,但又為需要徹底清潔傢俬而頭痕?淘寶天貓香港站由9月6日起,正式推出全新嘅加購服務–「除蟲除甲醛」﹗只要你喺淘寶購買傢俬後,揀選菜鳥官方集運,不但可以免費獲甲醛檢測,更可以激抵價¥200加購除甲醛或是¥100享受PCA資格認證的除蟲服務。全部服務均於菜鳥集運倉完成,之後大家就可以手動合單送到港

要係佢個傢私頻道入面啲傢私先有呢個服務
啲人見識少就係咁,以為係香港買貴啲就有質量保證,其實只不過係同樣嘅質量賣貴啲賺香港人差價
都係個d廠

經中間人淘寶 交d智商稅 自然冇左木蝨問題
你咁講就冇得好講,即係你去買海鮮,人地幫你整埋,整完個隻又唔係比你睇個隻,你都吹佢唔脹
除非你淨係買來佬貨
如果唔係咪又係大陸製

你經香港鋪頭買大陸淘寶貨會開心d咩
同埋你咪揀d多人買同評價好d既鋪
起碼穩陣少少

自己買左返黎都會成間屋炸一次蚤先
咁都有d傢俬唔係大陸砌同整既
但果堆唔會平
考慮得淘寶傢俬/平傢俬就唔會用到呢d
除左大公司

最怕幫趁啲網店,佢地都係淘寶買落黎
遲啲出貨仲有錢收
好多蝨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞