點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
我買過500蚊嘅淘寶櫃都ok雖然運費都兩舊水又要自己裝,但用左年半擺重野都冇問題冇發霉
咪就係香港qc依家都是是旦旦為求CAP水, 所以咪個個都自己上網查資料, 自己做qc直接大陸拎貨囉
邊間淘寶店比得上ikea 實惠?
舊式傢俬鋪真係好過淘寶少少🤏但貴返兩倍
少年你太年輕了
所有野都係同個價錢成正比
淘寶最平果d 一定係咁
搵貴d 嘅,大型鋪頭果d 質量會好d

最近先買咗幾萬蚊傢俬電器 全部都經自己篩選過
仔細留意下。 其實好多產品喺香港掛名賣嘅其實都係經過篩選過嘅淘寶貨
基本上你唔好麻木要平 大部份淘寶貨嘅都一定向好過香港貨 甚至我買三星電視 都比香港平一倍以上 但只係需要喺工廠模式改一下掣就會有繁體版 當然如果你要攻頂外國品牌
咁的確淘寶係俾唔到你甚至更加貴 因為稅率問題
不過可以真係有幾多人有咁嘅實力?買張sofa都俾十幾萬出嚟?
講甲醛QC係比唔上, 真假E幾無人知, 但講用料就8成都比得上, ikea實惠庶渣板黎咋, 櫃底背板多數都偷工減料, 淘寶你識可以叫埋佢比足料
你講呢兩間最出名用膠水蔗渣板
點解你會覺得?
淘寶買夾板甚至實木板會差過呢兩間嘢?
ikea先唔講 實惠就係其中一間統一qc採購大陸供應商嘅集團 佢啲家品傢俬全部都係咁
佢哋嗰啲所謂供應商 咪一樣有供應俾淘寶撇除紅蘋果 佢其他供應商大部份都係膠水板級數 仲未計啲仆街電腦椅 只不過佢賣得貴姐
就用花灑套裝做例子
香港一套全套花灑套裝大概2500到4500
但係基本上你買1300蚊左右嘅淘寶貨已經追得上佢哋質素
出聲屌嗰班人全部都係買嗰啲二三百蚊嘅垃圾 永遠都講果句 唔係最平點解我要揀淘寶
Ikea 嘅優勢得返甲醛恐慌同pr搶口
如果係庶渣板 E1E0都係假
如果係夾板/實木 基本上甲醛問題唔會好大
制作方法唔同 用多甲醛都唔會節省到成本 所以可能比較安心
中國人害命多數都只係謀財 無利益佢先唔會做
實惠櫃底背板 連貓貓狗狗都撞得穿
認真討論,我搵淘寶都係搵可以定制,然後不斷試伏
搵到間好嘅,以後都係佢嗰度叫佢定制
你有經驗好得閒咪去淘寶直接同廠傾囉 大陸人自己裝修咪一樣出大把po點樣踩坑避坑 搵傢俬舖設計師斗木佬幫你搞就係慳功夫 有咩問題叫佢搵廠拆到到掂為止
跟住全屋定制又係要搵人裝 一邊睇晒好過到時有問題兩頭唔到岸一齊卸你膊
隔離實惠po都講個frd就係貪平直接淘寶現成木傢俱 結果尺寸有問題 品質又有問題 一個禮拜都冇就臭到抌晒 去實惠訂嘢重新裝過間房
應該要問邊間唔係大陸廠
當然係講甲醛啦
有味會死嫁
呢幾年大陸一堆新聞
香港失憶症
你報返間甲醛有qc 嘅嚟望下
我都想買
YES 我貓傢俬都係搵TAOBAO訂製 全部都係實木
佢都叫我唔好做假牆 設計好曬拉爆位置 搵香港班人做都係賭
TAOBAO我起碼可以投訴 可以睇到口碑
我推薦一間 其他自己搵 我唔係要推廣咩D 但批判式思想點都要有
二黑木作
木料 油 蜡面 咩原料都講到明
甲醛佢地有E0證書 (貼木產品先會有,因為實木係唔需要膠水加工)
Apple就話搵SSR廠姐
香港班商人?
香港班商人咪又係TAOBAO完見到質素唔差就批發
你估班人仲咁有心上佛山睇櫃睇磚 上深圳睇零組件批發咩
而家2024年啦 仲靠信息差黎搵錢商家仲頂得幾耐?
嫌命長想減翻啲
海軍鬥水兵,IKEA啲嘢都唔係特別好,係個CS好。有問題冤有頭債有主
你都弱智

裝修公司都係搵中國公司起貨

無人叫你去狗屎垃圾場買
係買緊係去官方渠道買
甲醛水溶
其實抹一抹表面就OK

問題係裏面啲膠水咋嘛
其實冇解決方法,最低成本同方便嘅方法,就係長期保持空氣流通,如果一日廿四小時都開冷氣嗰啲人就真係好毒
日日索甲醛
心鄺神怡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞