點解咁多人夠膽淘寶傢俬

489 回覆
616 Like 158 Dislike
如果你淘寶訂造 講緊貴個d
人地好多時d 木既野做左熱處理除蝨
我之前都訂造左幾個全實木櫃
要改野 要加野 佢都好耐心咁幫你搞
張電腦枱本來佢幫我整左木軌 , 我話唔想要木軌叫佢幫我整番做路軌 , 佢都即刻做仲唔洗加錢 , 換著香港個d 媽差你啦
又唔係好貴 全實木櫃都仲平過ikea
相信好多人判斷有無甲醛一定係有無味先
幾多人真係做測量
多數都係入伙開哂窗 通風吹幾日 無味住得
係,我買佢pax系列,自己上網整左幾set櫃連裝,貴過出面家私鋪同樣夾板價
好奇你買咩易爛 一屋ikea成10年想換都未爛, sosad
衣櫃咁大正常都現場先砌叫佢食屎啦懶到咁
你講得啱!
淘寶嘛,起碼揀中價貨,太平唔得

擔心嘅話,可買真原木,好重好實淨,靚過香港多多聲
係taobao 買左張枱同實惠果張一模一樣,實惠賣3500$,taobao運埋落黎700$,果陣好驚有伏,最後番黎好靚仔,不過除左張枱,全部都係實惠同宜家買
咁香港比較少既
記得之前有間上哂新聞之後d分店都慢慢執
有無款/圖睇睇
大陸貨經正常渠道黎HK,要跟HK既規定。
比起大陸人自己買大陸野
己經算係特供

QC 依2隻好易讀,但好多人都唔撚明
呢樣真, 我搵香港裝修佬做櫃, 係砌好晒, 一舊舊黎, 最多好似砌積木咁, 同你一舊舊疊上去砌埋一齊, 都會做埋修口

但淘果d 真係一塊塊板咁送黎, 係你間屋度砌成個櫃
冇左果d 房門限制

好似上面巴打咁講, 除非你即場搵師傅做, 否則都係大陸做, 分別不大
即場搵師傅做優勝在可以拎進d 位, 唔洗留太多位做修口
但係做得即場既木工佬, 都有返咁上下年紀, d 款你預左都係幾廿年前d 款
我諗係得上一代人裝修先會眷戀即場鬥木
佢係會拆開哂再噴, 會影相俾你睇, 搞掂再幫你包返好先運落嚟
有晒相你睇, 不過你唔信佢嘅就有相你都會當佢無做架啦
安心唔洗煩對我黎講好值錢. 所以ikea已經滿足到我
家下有鬼規定咩?連大陸菜都要降香港農藥標準去迎合
木唔敢 但鐵架ok
香港膠架要700 淘寶鐵架400
大件去邊買好?
香港係冇人做傢俬,你係香港買,都係大陸訂同做,香港師傳砌only.
淘寶都有分級數

無人叫你買d平到唔合理果d
除哂到0都無用架, 甲醛會持續釋放幾年至十幾年, 其實係無解, 最緊要得閒開窗通下風, 咁先係最work除到甲醛
平囉
淨係淘過梳化
同香港買差唔多
咬人嫁係咪叫業主幫你止痕
信任遊戲,信先好買
要買平傢俬一定去實惠買,唔使等減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞