【重甜】【明就明 唔明就黎明】《XG快落》(7)

536 回覆
6 Like 0 Dislike
咁就一世
走冰早
行街街咁開心
揸𨋢早
仲未嘅 仲未嘅
各位早晨
呢啲日子好懶
咁都救到
咁都要睇吓打中邊度嘅
但係四面八方都係敵人
嘉諾撒聖瑪利書院廁所被裝偷拍攝錄機 兩女學生中招 消息:男教師被捕!
https://lih.kg/3803055
冇事嘅 一定冇事嘅
大癲
飛揚唔好亂嚟呀
我先唔會做呢啲嘢

上回講到新哥諗到上定去引班國安攻入嚟!然後引晒佢哋去前面!再喺後面搶走架白色警車!
得唔得㗎?人哋專業㗎喎!
得唔得都要試試㗎啦!
新哥同綽廷喺前面掩護!其他人就喺最後間房準備走佬!
時間一到,國安就衝入去!
細孖一路引爆下層!同時國安班人就被迫到前面樓梯衝上嚟!
新哥同綽廷全力開火!
引晒班國安喺前面!但好快就有敵人從窗口突入!
新哥見係機會!要走喇!
新哥同綽廷一邊後退!一邊火力掩護!
都唔知有冇射中人!又唔知自己有冇中槍喇!總之就俾佢哋後退到最後嗰間房!
「走!」新哥守住門口!「趁而家快啲走!」
大家點點頭!晴晴就拖住惠惠爬出窗外!
“砰砰砰!砰砰!砰砰砰!”槍聲四起!子彈橫飛!
細孖再撳撳手上部電話...
“轟轟隆隆!”幾下爆炸聲!成間屋都震幾震!
細孖就扶住大孖爬出窗外!
「走!」新哥仲係守住門口!「快啲走呀!」
『哦哦!』綽廷都爬出窗外!大家都由斜板滑到落地面!
綽廷喺車房頂望望出面!果然冇乜敵人!
綽廷就快快手手跳落斜板!滑到落地面!
扶傷帶幼咁向住遠處嘅白色警車跑過去!
綽廷就回身用狙擊槍指住一樓窗口!見到新哥正要爬窗出嚟!
綽廷用狙擊槍掩護住新哥!但就喺佢差唔多爬出窗外之時...
“砰砰!砰砰砰!”
「嗚!」新哥中槍趴咗喺車房頂!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 13-背後匕首] PART 03

『新哥!!!』我瞄住窗口大嗌!

一見到有人影喺窗邊...

“砰!!!砰!!!”立即開兩槍!

打唔中...但就打中窗框!爆開晒!

『快啲落嚟呀!』我瞄實窗口!

只見新哥爬兩爬...窗邊又有人影出現!

“砰!!!咔!”射完一槍,已經冇子彈!
「新哥!」晴晴都拖住惠惠走過嚟!再用突擊步槍指上去!

「走吖!」新哥轉身瞓住咁用突擊步槍指返窗口!「快啲走吖!」

“砰砰砰!砰砰!”新哥向住窗口開幾槍!

「要走一齊走!」晴晴都向住窗口連開幾槍!

“砰砰!砰砰!砰砰!”

「你哋走吖!」新哥都向住窗口開多幾槍!「帶佢哋走呀!」

我望住無辜嘅惠惠...仲有受咗槍傷嘅大孖...

喺冒出大量濃煙嘅大門中,有幾個身影走出!
『走!』我拉住晴晴!抱起惠惠!『快啲走!』

「新哥!」晴晴俾我半拉半推咁開多幾槍!轉身走幾步又轉身開幾槍!「新哥!!!」

我最後一眼只係見到窗口跳咗幾個身影出嚟!用突擊步槍指住新哥!壓住新哥!

幾個特種士兵都追緊我哋!

晴晴同細孖轉身開幾槍!跑快多幾步!就跑到過嚟白色警車!

我哋扶傷帶幼咁跳上白色警車後...

“吱!”好彩俾我開得著!

我就一俾油!一扭軚!

“依!吱~”鏟住草叢咁衝!
我望望倒後鏡!鏟住草叢咁衝出路面!

“依!吱~”一個轉彎!避開路面上嘅雜物!繼續衝住去!

喺倒後鏡中望到坐喺後座嘅大孖好痛苦咁...惠惠又好驚咁...細孖照顧住佢哋兩個!

再睇遠少少...已經見到有裝甲車由草叢鏟出嚟!追緊我哋!

坐喺我身邊嘅晴晴都望到!立即擰轉身睇清楚!我就交支狙擊槍俾細孖!

細孖立即換彈夾!向住後面瞄準!

“砰!!!”開一槍!但打中側邊棵樹!

喂喂喂喂喂喂...細孖嘅眼界會唔會比佢家姐差咗少少吖?我已經冇扭嚟扭去!一條直線嚟㗎喇喎!
細孖眼界唔好唔緊要!靠我手車啦!

“吱!吱~”我地板油咁衝!好彩呢架車唔係我哋嗰啲錢七姐!

喺條凹凸不平嘅鄉郊馬路衝住去!但後面啲裝甲車都好快!追緊上嚟!

乜原來啲裝甲車咁大馬力可以開得咁快㗎?

唔知喎!未試過喎!今次一試就仆街喇!

越追越近!越追越近!

“砰!!!”細孖又開一槍阻嚇性!但嚇唔到裝甲車!淨係嚇到啲雀仔飛晒上天四散!

我就一個扭軚衝出郊區!

幾架裝甲車都好快咁跟住衝出嚟!

咁大架裝甲車喺郊區橫衝直撞就話姐...去到市區就唔同講法喇掛?
“吱!吱~”我踩盡油!

“砰!!!砰!!!”喺細孖用狙擊槍掩護之下(其實係佢打唔中...),好快就衝到過嚟市區!

“依!吱!依!吱~”喺橫街窄左穿右插!

避開路面上啲殘舊爛車!

“轟!隆!”但後面啲裝甲車完全無視路面上啲殘舊爛車!直撞埋去!

裝甲車果然係裝甲車!夠晒霸道!

即係喺橫街窄巷都冇用!唔可以用路面上嘅障礙阻止佢哋嘅追截!

咁都係衝上高速公路先!
“依!吱!”我又一個扭軚直衝上高速公路!

當然!後面嘅裝甲車就窮追不捨!

我就喺車與車之間左穿右插!再加速!

反正都唔可以靠細孖嘅火力支援...只好靠自己手車去撇甩佢哋!

但啲裝甲車上到高速公路都係無視路面上嘅其他車輛!橫衝直撞咁追上嚟!

點搞吖...再係咁落去...遲早都會俾佢哋追上...

話口未完...其中一架裝甲車已經越追越近!仲放咗啲Drone出嚟!

幾架Drone喺空中飛緊埋嚟!晴晴立即探頭出車窗外!向住啲Drone開槍!

“砰砰!砰砰砰!”將幾架Drone都打咗落嚟!但仲有幾架追到上我哋頭頂!
晴晴縮返入嚟之時...後面架裝甲車已經追到上嚟!

“砰!!!”細孖對正架裝甲車開一槍!

“轟隆!”成架裝甲車車頭轟穿一個大窿!失控自炒埋旁邊架殘舊爛車!

掂呀!都話支狙擊槍勁㗎啦!

遠就話打唔中姐!咁近盲都打得中啦!

但唔好開心得咁早...有架裝甲車趁住我分神之時,已經喺我哋身邊!

架裝甲車一嘢就撞埋嚟!

“轟!”一聲!

「呀!」晴晴失晒重心咁挨埋嚟!

同時我哋架車都俾裝甲車撞到埋邊線!轉咗入小路!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞