[Mac撚] 用家/買機集中討論(108) M4 Macs等乜撚

369 回覆
1 Like 1 Dislike
你相機body係set咗淨影RAW,定係RAW+JPEG,定係淨JPEG?
同埋佢exactly係邊隻model?
「mac似乎自己有一套調色」
如果你係影RAW,你import去咩software咩OS都要面對同一個問題,佢點理解張RAW而幫你display出嚟(你可以用調色去形容呢一個動作嘅)
人為損壞,冇得傾唔使諗

因為呢招之前嗰班大陸撚就係咁樣玩爛咗個個都攞嚟換而家冇
周老闆話聽日
我睇漏你想換新機嗰part,以為你想問維修
我唔太明你想點,你本身問我get到係你堅係整撚濕咗壞撚咗,咁咪整
但如果你根本未壞想換新? 咁2299係唔抵

Apple維修係未去到最後一步都唔會換過部新嘅俾你
但係touchbar嗰代MBP係經常會因為好小問題都換翻新機,因為當時個on9設計係好多野都黐住另一個零件
衣家呢堆設計係無晒嗰個問題,底板入水,keyboard板死柒埋佢都只會換嗰part
俾車轆爆一年幾多單?

自己倒水入機一個月最少八單.....
你決定俾封頂價的話咪要求佢盡換晒懷疑有掂過水嘅仲部件
其實都無得你話事,係個tech決定
有新IPAD MINI
好快又壞
我話既
除咗hardware升咗少少,好多都同上代一樣
似就咁換左粒u 同無左sim 卡槽
除咗粒晶片之外,其他所有嘢一樣
連sim槽都冇埋
用press release出,即係今個月好大機會冇發佈會
似2019年尾AirPods pro/mbp 16咁逐個禮拜掉件新嘢出嚟
Mac呢
cellular 版都冇?
轉esim 咩?
再等下 我都想睇下部mac mini
得eSIM
我都等Mac mini
冇左sim 槽, mini6 5G 係咪有留既價值
原來俾返usb3 10Gb/s 皇恩浩蕩
但硬食 apple pencil pro 好似唔升好過
esim 對某D 人黎講可能加分位
但mini 個size 有人用筆既咩
jot note 同畫畫都唔啱洗
淨得eSIM一定趕客
大把國家地方未有完善eSIM系統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞