【I/A】 鈴蘭之劍 (10) 岡山易改本性難移, 又出新武器引人課金, 緋紅已到尾聲, 來緊好似係法皇國故事

514 回覆
5 Like 1 Dislike
好想要阿加塔
冰熊得c?
有咩圖會用到佢
其他b角都仲有上場機會,但熊真係無
唯一有用嘅兩回合不屈又要5星先用到
已被翠姐完美屌打咗
輔助又無,護衛又無,反擊流又被帕姐屌打
可能得返pvp有啲用,但我相信都無咩人5星

利申:5星熊
D有4隻無

想抽王子 但係歪左佢
有冇用架? 繼唔繼續抽王子好?
有用,但偏向功能性

唔建議繼續抽大王子,呢類重遇池歪率好高,留石抽新英好過
收到
轉自: https://tieba.baidu.com/p/9189314397?pn=1

貝拉師傅,被法皇國懸賞的魔女,
粉碎者,陣營法皇國和火,
208的速度
1523的魔攻

個性有超高的暴擊,比較需要跑片,需要跑五,在火地形(他的被動能讓不可燃的地面強制燃燒),以及對面被掛上點燃之類狀態的時候,他的暴擊率可以到100,爆傷也能到100。個性自帶全隊免疫火地形

普攻帶灼燒

反應的時候是能扛一定魔法傷害的火盾

有一個全圖傳送技能,不限制傳送的位置和距離,不過正常用不到

被動,可以讓不可點燃的地面被強制點燃,讓自己和隊友可以將不可點燃的地面點燃,可以讓他在火上正常行走,在火地面上不受到影響,還可以獲得增益

大招五點能量,無CD,也就是能量夠 ,每回合都能開大招,大招的範圍和貝拉一樣,但是沒有前搖,沒有後搖也沒有定身效果,也不像貝拉需要攻擊前不能移動

晶能,但是玩純大招流會非常缺能量,因為純大招的時候帶兩個傳說被動,導致沒有隔著帶晶能,而她個性並沒有回能量,導致這個回藍就只能全靠隊友了

一個比較核心的機制,就是點燃,注意,不是之前的那個燃燒,是科瓦雷之後才引入的新機制點燃,貝拉師傅的大招可以迅速的掛上很多層點燃

點燃是魔攻+物攻25%體力流失。凍傷是魔+物50%體力流失
這種都是持續傷害,所以同時吃持續傷害和穿透傷害加成

可以跟科瓦雷打配合,科瓦雷第一回合打潛能激發,然後全體掛點燃,
然後這樣魔女直接開大,然後第二回合,科瓦雷邦魔女回滿能量順便,開大集體觸發所有的點燃

除了類似於貝拉的大招之外,他還有兩個其他的輸出技能,對標貝拉咻咻咻的3能量隕落星炎,他如果不帶大招玩的話,也可以帶個晶能,然後帶上隕落自循環
席夢係未抽到貝拉 其他單傷角前都幾好用
塔羅帶惡魔 單體技法傷都幾痛
同埋有佢盾半法坦幫你過渡好多減物傷既關卡
法傷角用住先
好屌專武都唔抽 留石等佢先
剛回坑 有邊隻值得升??
索菲亞,小姐頭,新角,阿加塔
4.0時代,魔法師會唔會崛起呢?期待有隻T0魔法角
想問一下 升法皇國劍盾兵係咪好過升麥沙
盾兵最多係打完神2就無咩用, 不過你喜歡都可以升既

用唔用石換許願卷好?
新手唔好抽呢個,每抽一下個許願卷cost會加一下,留返啲石抽英好過

除非你唔介意出動魔法小卡
ok
家陣卡緊 唔知做乜好
活動商店 換完武器 仲有乜要換
同埋5星武器防具 有重複 係咪都係升星優先?
換錢 彩色天賦 彩色刻印 你遲啲會好缺

武器係 鳩合就ok 防具睇係咩防具 奧古斯特筆記、火戒呢類稀有就唔好升星,臂刃就有多先升星
盾兵升50級10階囉,打神兵好用
我覺得幾好用
打得坦得
又可以冰人或者吹人落街
大技開頭打啲難嘅關唔夠頂傷害可以用黎吸怪
不過唔係最勁嗰個tier
有2隻新法師添喎
facebook有2張懸賞
我估有隻可能只係SR級別

沼澤的魔女同獵魔人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞