【I/A】 鈴蘭之劍 (10) 岡山易改本性難移, 又出新武器引人課金, 緋紅已到尾聲, 來緊好似係法皇國故事

514 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下想快啲升帳號等級刷邊一關最抵?
刷邊關都一樣, 經驗值同消體力係1:1, 你消240體就240旅人經驗

升星係唔係拉維耶側影/蔻蔻娜/索爸優先?
拉維耶, 索爸 最優先
建議 塔埃爾 優先過 蔻蔻娜, 加速比較常用, 先到3星變化比較大,
蔻蔻娜最重要變化係5星, 有排升。

之後啲石應該補抽咩角好?
抽新角, 基本上歪下歪下就會有多舊角,
除非係特別想要的一兩隻。
【📢技能修復情況說明📢】
󠀠
親愛的鈴蘭之劍團長:
自「索菲亞·夏日約定」的技能「強襲指令」發現問題並修復後,我們一直在關注團長們的回饋與建議。
經過前期的反覆查詢了解,「強襲指令」的設計原本預期使用「援護攻擊」的機制實現,但實際效果中「援護攻擊」被錯誤判定為「主動攻擊」,這會導致未來與其他技能配合時,產生不可預期的新問題,因此我們修復了該問題。
󠀠
這次修復確實對「索菲亞·夏日約定」的強度造成了影響,對此我們將上調「強襲指令」中「援護攻擊」造成傷害的數值,由「可造成60%對應傷害」調整為「可造成100%對應傷害」,很抱歉為團長帶來了困擾。
󠀠
另外我們也收到了一些關於武器「長夜流光」的問題回饋,在查詢與確認後發現,部分情況下「長夜流光」的效果無法正常觸發,目前我們正盡力加速修復這項問題。
󠀠
以上調整預計會在今天19:30正式更新實裝,屆時我們會為全服所有團長發送秘緣*10,請團長留意查收郵件。
非常抱歉對團長造成了不佳的體驗,再次感謝團長的支持與體諒。

我得呢啲角,有冇咩建議,網上啲攻略抄完都過唔到
刷呢個活動令我深深體驗到一隻遊戲有得儲存不同隊伍既重要性,
有時有D 關 要物攻打, 有時又要麼攻打, 有時要打背面, 有時又抽到反擊BUFF 想用反擊角。 但下下都要一隻一隻拉來拉去改隊伍, 都幾煩下
唔想煩打50級可以全自動,人都唔駛轉
新手琴日岩岩開始玩買左個多石號起手
除左麥莎/法卡爾之外重有阿加塔
淨低兩個位都係用SR頂住先
想問下新池同重逢池果幾隻應唔應該抽?
我睇巴哈寫到唔係話特別強
新英強度T0.5 屬必抽
重逢池兩隻角雖然唔屬頂級,但都屬於有用,可以抽是但一隻,中一隻就收手
之後等新英
發現我啲魔攻角全都係暗屬(我無席夢娜)
撞到對面啲光角都幾煩
通常都係20% 魔盾先有80%免物傷, 如果敵人太多光角色, 我有時會用一兩隻魔角炸走佢個魔盾, 再用物攻角打埋佢。
你有盾兵頂,再加歌洛,大姐,霍瑪,加寇寇娜補血應該夠打喎

非洲人求體檢
係咪真係同性相距
我想要女女呀
你d 女女多過d仔喎
又送10石 係咪暗改比人發現 鬧到縮呀
小索就明改,專武又多bug/一堆前設條件,相等於白板
大陸貼吧同taptap 嘈到拆天
3個專武之前都話5星先有用
聽完一把都唔想抽
蘿莉同man 過男人既女戈
未試過用霍瑪同寇寇打….用天使補血,試下呢個陣先

大家對小索炎上點睇?而家個加強補唔補償到個削弱
100% 只係普攻級數, 同之前60%但當主動攻擊無得比。
雖然重有少少回血能力, 個性回血都會再上BUFF, 但唔值2能量。

尤其佢本身另一個差唔多必帶既被動技, 係佢完TURN 時已經會回兩個人血+上BUFF, 所以重疊左功用。

大技都3能量, 佢2能量 一齊帶又會變唔夠能量用。

所以改得唔吸引
lm
旅人經驗升得好慢 戰力又卡旅人經驗
小索專修好咗
測試咗
瞬發技陣線部署 與你同行 奇襲指令 加速書 都可以上buff唔洗先驅散,被動奶同命運塔羅招範圍回血就上唔到
玩到27lv抽左100抽中大王子同歌洛
想問角色定位上我係咪缺輔助同奶媽
見到你地話之後出既SR都好強所以考慮緊索爸重係咪必要定係我應該等重逢輔助/奶媽?
想問下活動,用100分換張票去投票,係咪投一次得架喇?定換多啲會多啲獎?
一開始麥沙都夠奶, 唔使急住抽, 可以等塔埃爾重逢。
之後如無意外 薩曼莎 都會出SP版本, 到時 原版 薩曼莎 都會有少許加強, 所以下期重逢有薩曼莎 可以抽下, 不過如果真係抽出左其中一隻就要停。塔埃爾 依然係首選, 只係唔知要等幾耐,頂得到既就再等下。
如果本身或之後有抽到SR苦藥 就用苦藥啦
我換左2張兩邊各一票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞