【I/A】 鈴蘭之劍 (10) 岡山易改本性難移, 又出新武器引人課金, 緋紅已到尾聲, 來緊好似係法皇國故事

514 回覆
5 Like 1 Dislike
我如果係手機玩, 就用 android / iOS 內置個 cap 片, cap完放上 google drive, 再係 PC 用 avidemux 剪同縮細, 再用 https://ezgif.com/video-to-gif 轉GIF,

如果你PC 玩就簡單D, 可以用直接用 ShareX cap 片, 支援 screenshot, cap video, gif ( https://getsharex.com/ )

最後可以玥用 ezgif.com 個 optimize 個STEP 將 filesize 再壓細D, 否則檔案太大, 呢度upload 唔到. (好似4MB 為上限)

我通常都會 scale 到 50% 因為 cap 返來 FHD 太大
另外
塔埃爾 個性有技可以減傷,
coco娜 個mushroom 都可以減傷
莉拉 自己都有減傷技

得咗
我岩岩打撚完
第一下用莉拉招援助
搭佢反機果招避動
第一下必打莉拉+避
好撚屈g wor
回窩無耐,終於柯瓦雷+師父過晒神兵123 70
咁勁?
我玩咗3星期岩岩先過神兵1 65
希望今日過到神兵2 65
我之前棄驚已經60lv
原來係咁 今日衝緊上50lv
110抽歪左兩隻,仲諗緊抽唔抽師父
其實你睇返上一兩頁...
今次我地好多人都係大保底
如果唔係待別想要, 唔使免強去抽

之後隻沼澤魔女好似好玩D, 可以召草地.
刺客聽講有用某技殺人有再動, 不過問題同科爾一樣, 殺唔到就 = 無

沼澤魔女應該係盾魔法, 如果打算抽既, 可能開始升定盾魔法天賦差唔多

ref : https://tieba.baidu.com/p/9206234393
新魔女洗唔洗抽多一兩推高星數?
除咗課長應該無人用抽去升星
收到,而家有400抽擺係到手好痕
大戶
我開頭都係咁諗,直至連續兩次大保底
利申:個零月新手

睇嚟skip得,可以儲下石
新手多石帳44lv而家有6000體
清哂主線應唔應該刷星辰刷哂d體佢
而家淨係靠每日任升lv好慢
想請教下碎片位置分配
宜家升緊寇寇娜 索爸 小姐頭
寇寇娜同小姐頭諗住直上5星 索爸升上3星之後換翠斯坦會唔會好啲?
同埋任務獎勵自選鈴蘭小隊 係唔係換大姐頭升星最好
貼埋角色box等其他巴打幫手睇下
翠升星需求唔大
專打法師既角色
對上非法師目標, 攻擊上限就只能睇魔盾可以疊幾高了

40% 其實幾多下, 疊夠5K 盾, 就+2000攻
不過實際除非找人幫手, 否則要慢慢疊, 每回合自動上 150% 魔盾,
如果有1000防 = 1500盾 = +600攻, 魔盾未知係 永久 定 2回合。
要睇佢本身有無其他上盾技能同加魔防技 先知道上限可以有幾高。
而家主要速戰速決既逆塔, 邊有時間比佢暖機

不過起碼唔係奇亞7傷拳, 用起上來應該會比較安心舒服
尤其對魔法師有多一次穩定60%攻擊, 唔似餐力掉3次就無得再用

要對魔法師先有20%加攻 呢個要扣分
其他角色, 例如 貝拉, 貝拉師傅, 阿加塔 都係 無條例 20~25% 加攻
阿加塔 重要跟一大堆野 (30%生命 / 20%防 / 2移動力 / 穿甲 / 傷口...), 個性追擊一視同人, 唔會挑法師打。單比 [個性] 新角真係差D , 係扣能量個下有D特別 ( 但過往好多BOSS都唔有能量不過出技唔需要用能量...)

個性最後行動結束時減CD感覺有D多餘, 每個角色基本都一定有行動結束個一刻, 真接將技能CD降低1不就行了? ( 除非 [再動] 之前個刻都算行動結束, 咁就可以減兩次, 不過亦代表無 [再動] 就要等CD, 可能唔適合打王 )

整體要睇埋技能先知佢實際戰力係點
其實係唔係都應該要搵野刷哂佢
因為你每過一日就差唔多浪費左
24小時 X 60分鐘 / 4分鐘 = 360 既自然回復體力

星辰如果未去到彩色 可以照刷又或者考慮刷下其他缺既資源, 或者刷活動積分換野
我翠斯坦而家重係⭐, 唔升都已經夠用
個人覺得 除非係上到 ⭐⭐⭐⭐
可以2回合不死, 否則提升感不大
多1回合爆發 (回唔到血), 只會令我更困擾
專打法師黎講幾勁喎
更正: 係打無能量目標先+20% 攻擊, 唔係打法師。
只不過打法師先扣能量, 所以+20% 想打物理系 就只有隨緣

扣能量應該可以用 fai刀拳套, 被動應該都可以觸發 e.g. 用索普攻
所以一回合消4能量應該唔難, 但是! 人地每回合都會回1能量,
隻角 (好似?) 又唔係打人 <前> 扣能量, 所以+20% 無想像中咁易. fai刀拳套 應該係剛需, 同只針對法系2能量以下角色有效。

致於魔盾, 除非敵人係物攻, 魔攻平常打過來都扣3-4千, 個盾一下就會無左, 所以唔容易疊高...

暫時結論:
對物攻角: 可以疊魔盾, 但無左60% 追擊, 20% 攻隨緣
對魔攻角: 魔盾易被打掉, 難疊, 但有60% 追擊, 比較易有20%攻

唔知算唔算比較PVP 向, 火戎 AOE 可以一次過多隻扣 (法師) 能量
分身可能抽隻玩下, 主ac 應該就唔抽了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞