[推到完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.(7)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
係不如睇下apple intelligence做到幾多先講喇

1. 即時翻譯 iOS 17已經有
2. 電郵,網頁summary 15.1 beta未加gpt入去已經做到
3. Rewrite 可以自己簡用gpt定apple intelligence

Apple 係講緊係問係今晚食咩好或者比張相比份文件問問題 依d範疇以外既野先pass比gpt
平時少影相,但去旅行會影多相同片而家用緊12pro max 256都就爆,可能太多相又冇del過
個camera control掣點解整到咁入?㩒個時隻手唔會遮咗mon?
Type c 可以抄哂岀黎 不過佢相簿同file system分開 有d煩
Ching 一左一右wo
睇到有啲外國之前流出嘅source 16pro vs max 嘅相機規格唔同
係咪流料

兩部嘅相機應該一模一樣?
我等多一兩年
pro 同 pro max 嘅分別係咪就係俾多800蚊有個大d嘅mon同大舊d嘅電
係平個框者, 好似以前touch ID咁
咁到底香港用唔用到
用唔到換嚟把撚
我仲係12mini
有用esim
本身想轉機⋯
佢16冇esim 咁係咪唔應該轉⋯
之前有D features得Pro Max有, 又有人話焗人買Pro Max
而家一樣喇, 又屌佢無分別
我意思佢個位好近power掣,點解唔整邊啲

我打橫部機都幻想到唔太就手
用到, 只係最尾要問3rd party LLM個度唔係問ChatGPT
on9唔好大聲講
咁如果我真係有嘢要用到gpt功能幫手
香港地區整個文心一言出嚟..
你可以計下你用幾年先用爆呢256
如果你話用5年先用爆既
你咪買住512三四年囉
到第5年先再睇下點
反正啲新機只會越黎越大容量
同埋舊機回收容量係最唔值錢既factor(256同512可能只差唔夠200蚊)
即係百度個llm
而家唔知佢個「地區」係睇ip/電話,定係睇apple acct個地區
如果係睇apple acct,到時應該好多香港既會轉曬去外國
咁就無辦法啦...最多唔用
佢起碼會問你
追咗陣post
發覺大家其實只係想要ChatGPT個app
香港無ai 但新加坡有ai標記

咁唔撚換
問百度我洗撚用Apple
12mini同16係咪差唔多?
利申:用緊13mini
多9餘啦 Apple Intelligence 15都用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞