[推到完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.(7)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
對Apple嚟講
Apple Intelligence 個重點係自家AI而唔係ChatGPT
佢只係借大眾對ChatGPT 嘅觀感嚟宣傳咋
實際上亦都係太複雜先搵ChatGPT 幫手
Apple向來都唔係自己搞唔掂都唔會搵外援,除非佢收購ChatGPT
呢個唔知 要有實機先知
無chatgpt有咩所謂
而家都係主要對應英文
佢搞得掂早就喺chatgpt出黎前整好個silly啦
個siri垃圾到除左頭一兩年我會貪新鮮玩幾下外
後面我係直頭關左佢,怕無啦啦撻着佢(佢個喂siri成日無啦啦著,明明無叫佢
機都未攞上手喺到問把托
答你班友咪又鳩噏
今次堅失望
Apple想將電話打造成創作者既專用電話定還是真係電話已經發展到盡頭
只有做大做小部機整好啲既相機呢啲改動
Apple watch ultra連續兩年都好似無大更新 係多左個溫度計
你電話發展一般唔緊要 但起碼其他產品有大更都好
Ipad咁多年都咁硬件係好勁但個os又唔係好似電腦咁好用仲要價錢同真係一部手提電腦咁上下價錢
跟apple id地區鎖嘅話你走去邊買都冇用
所以我咪話佢係焗拉埋ChatGPT幫手
佢Apple 嚟講重點絕對唔係ChatGPT
換左電發熱咁大鑊?我都係ip12 用左4年未換過電,而家想換電再戰一年,出面換電3,4舊,返原廠要8舊,仲諗緊去邊換好
18.1 先有得用AI執相?
舊年諗住換15,睇完發佈會,都係換舊電再一年
今年睇完,又係諗住換電再一年
依家iphone越來越抵玩,部13pro我諗唔壞再戰多3,5年都得
我XR都頂左好耐
竟然仲係128gb 起步
其實technical黎講係當佢唔用generative ai既技術前
Apple佢地無能力教識個siri理解所有人類有機會用到既提問方法既句子
佢地都係用返最原始既睇你句子有無啲佢預設既關鍵字眼

而當引入左chatgpt技術後
佢可以專心將精力放喺開發更加多功能比個siri去用
而唔係將精力放喺令siri理解個指令
所以可以講佢後面應該係會越做越多功能
其實apple個ai整合左chatgpt既部份會勁係邊?可以問ai野然後 chatgpt答你?直接幫你寫信?

扣左chatgpt既apple ai又剩返咩功能?
訓醒 …

睇完

電子垃圾
你只要喺當地揾到啲華人黃牛黨就會有人租
我知唔少外國華人賣黃牛飛同時會做埋租機王業務(之前taylor swift都一堆喺出面揾客人
不過睇超過10場就自己買就算
勁在apple唔再需要浪費資源去教個siri理解啲人問乜
只需要專心開發新功能比個siri用
然後將啲條件喂比個「chatgpt」
之後個chatgpt自己就會適得根據啲user既要求去call唔同既功能黎用
點你個ip係偉大祖國土地就用唔到
乖乖用我大百度啦
Apple Id 你喜歡開邊咪開邊
咁你係咪每日都連vpn用部機先
照你講法咪即係冇chatgpt冇ai
咁官網寫黎呃人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞