[推到完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.(7)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
想問會唔會cut咗se同13mini
有無講香港幾時開賣?
唔鍾意大機
用咁多iphone都無用過大機
就算一樣價錢我都買pro
本身就係想等有TypeC先買 冇升級都算
色都冇撚埋真係屌你老母
唔係引入chatgpt技術 佢係最後一步先會問你搵唔搵chatgpt幫手前面所有運算係用返apple自己技術
on device有個7b model去理解你個natrual languuage指令 複雜任務例如gen文gen卡通圖首先搵自家cloud model 覺得自己搞唔掂再send去chatgpt
佢主打privacy 個啲整合用家資訊嘅嘢無可能send去俾chatgpt特別gpt會有幻覺 無啦啦用第二個user啲嘢黎覆你
present Apple Silicon個條友係咪食得太多炸雞...把聲幾個月都未好

之前個法國佬去左邊
都係嘅 希望搶到
其實係有三個tier

on device -> Private Cloud Compute -> 3rd party (ChatGPT)

呢點好多人都未搞得清, 以為iPhone所有AI features都係用ChatGPT...話香港無得用乜乜乜乜
兩部都有
我指m講既chatgpt技術係指佢嗰隻generative ai concept
唔係指直接攞chatgpt黎用
只係咁講啲人易明啲姐
你以為啦…

係就係加晒價貴左,日本經濟又唔太多,但講緊只係1千幾百,如果香港價錢加1000一部會唔會冇人買?咪又係會一街都係,不過日本人係用非pro系列多嘅
搭轉jr睇下10個人有7個用iphone
apple store 會答你睇情況
有人話唔係死motherboard 其他都整到
13/9 2000
sor 我以為你話同上一代比

Pro 同Pro Max今年既分別只係size同電量
見你後面再解釋有講明
點會整唔到, 睇D拆機片esim版只係空焊左個PCB sim card位同擺左舊膠嚟填左個空位
請問16 pro 同 pro max 電量相差幾多?

同埋睇佢散熱如何
15pro 熱到煎蛋
一次過update D app 都已經開始feel 到熱
apple次次都差唔多嘅咁
佢有15算係咁
街鋪仲有既
又唔係有炒價
要買仲黎得切
以前係10個人有9個用
咁chur
#376 舊年pro塊版已經兩個設計 rom搬咗位
其實都死 要寫電郵嗰啲較複雜嘅野比左百度文心一言做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞