[推到完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.(7)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
有得set rules就唔好用global 需要匿名又唔怕慢個啲先行vpn
日本版相機係咪仲係冇得靜音
坦白講 加左Apple Intelligence
所有野都要feed番入去AI storage
部機一般用應該會慢左食電左

就算有得用,初期都係disable左先 睇定D
好似無
因為結構上根本唔同
港版係有sim 槽
外國版好似係全esim
佢地直頭係幫唔到你
連一換一都做唔到
好似係
一邊播一邊錄音其實幾正
但唔知除咗錄音樂有咩用
用緊11
只想知16p個鏡頭買唔買得過
定換返部15p算
買日機 日本用會有影相聲 不了
只係日本本土先有聲
佢可能講緊呢個 shot

唔係差幾百蚊開飯真係唔好買15pro
如果15pro 16pro都係垃圾散熱
咁一定係買新唔買舊
咁正常日常都係whatsapp signal tg ig threads lihkg 架姐
其實無乜功能用得著
講真一代都唔會睇得出幾大分別
AirPod 可以iPhone, iPad, Mac, Apple TV 之間自動設換

iPhone, iPad, mac 之間Continuity
另一邊開番對應嘅notes/safari tab & etc,共用剪貼簿,airplay 播歌播片,接iPhone call,mac/ipad 用message app 透過iPhone send/睇message,mac/ipad 度直接開iPad/iPhone個cellular 行hotspot 。。。

特登唔用iPhone 完全搵自己笨
Samsung Galaxy S17
講左好多次 係跟sim 卡同用機地區lor
毒撚唔玩stories?
上年出就知無咁快更快,起碼等多年
利申 ultra2一出就買
外國版有, 仲可以雙esim
除非16pro 仲差過15pro 啦個散熱
但佢二代3nm 應該差勁都發熱少過一代
成個結構唔同咗
Or 冇插sim card 個陣
土豪金
除左助聽器嗰part

我覺得呢part係重點,佢哋走去拎FDA approval,仲走埋去搞德國同日本,睇嚟開始踩隻腳過界
我覺得apple啲金色都出得好靚
5s 8plus 14pro 嗰種金都好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞