【颱風追擊】1715號熱帶氣旋 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
因為仲有兩三日先到,意識唔到已經入左700公里內
東登 3仔封頂 冇8號 有我裸跑

講清楚
東登 3仔封頂 冇8號 有我裸跑
「有我裸跑」指有8號嘅話你裸跑?

點會冇8號?星期五已經8號啦
東唔東登佢都跑硬㗎喇
(澳門電台消息) 氣象局將於未來數小時懸掛 1號風球。

氣象局代局長梁嘉靜表示,位於呂宋以西的低氣壓已於今早 (31日) 發展成熱帶低壓區,暫未命名,現時集結在本澳東南偏東 700公里,向西北方向移動,逼近華南沿岸。預計 9月3日最接近本澳,距離東北 150-200公里,並於 3日下午在本澳 200公里範圍內登陸。

氣象局估計,9月2日晚間至 3日凌晨改掛 3號風球機率偏高;3日清晨至早上有機會懸掛 8號風球,但機率偏低
。由於現時仍為熱帶低壓區,不穩定性大,氣象局主要考慮其登陸位置。另外,由於會帶來大驟雨,氣象局不排除部分地區會有輕微水浸。 (雷翠雲 黃偉鴻)

竟然唔抄功課

可能直頭偷咗功課,搶係大交合之前出
老j tcfa 張圖畫到咁
天文台星期日會手鬆
但好影響小店生意
馬交可能拎返大交合以前啲功課交
總部32.8其他區更熱但無酷警
熱帶低氣壓

在香港時間 2017 年 08 月 31 日 14 時的最新資料 

位置:  北緯 19.4 度,東經 118.9 度 (即香港之東南偏東約 590 公里)中心附近最高持續風速:  每小時 45 公里

原來已經590公里但星期日先埋岸真係行得好慢比著係之前果d既速度,聽朝已經到左
熱帶低氣壓

在香港時間 2017 年 08 月 31 日 14 時的最新資料 

位置:  北緯 19.4 度,東經 118.9 度 (即香港之東南偏東約 590 公里)中心附近最高持續風速:  每小時 45 公里

原來已經590公里但星期日先埋岸真係行得好慢比著係之前果d既速度,聽朝已經到左

龜咁
唔該平西返12小時
熱帶低氣壓

好難想像上個風係子彈
今個風行龜速
今年咩都試過哂
澳交合咁進取
馬交可能拎返大交合以前啲功課交

會唔會快過大交合出t1

已經話就黎出
澳交合咁進取

驚死啦
星期日打風重衰過平日 阻止d人消費
個人認為移動速度偏慢嘅風暴其實無需要太早掛1號信號
因為等到上3號仲有好長時間 可能超過2日
長時間掛1號風球會令市民疏於戒備

老爸間茶記靠星期六日
突然諗緊今年同前幾年珠江口有咩唔同,突然諗到今年多左港豬噢大橋唔通大橋吸風?

韋爺:

老爸間茶記靠星期六日

你照開咪更多人幫襯

韋爺:

以前溫黛嗰啲點計?
我個人覺得應該係1964年翻版
東登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞